Jesen na pijatu: Ugostitelji u središnjoj Istri nude jesenske specijalitete po promotivnim cijenama!

Sve do 27. listopada ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Anamaria Mofardin
Anamaria Mofardin

5 Listopad 2025 I 21:45

Jesen na pijatu: Ugostitelji u središnjoj Istri nude jesenske specijalitete po promotivnim cijenama!
Ilustracija, Dino Stanin/PIXSELL

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri krenula je ove subote, 4. listopada, te će trajati sve do 27. listopada 2025. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.

U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg  podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i  ugostitelja u razdoblju posezone. 

Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni.

U  manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće: 

Agroturizam Pod Čeripnjon (Sv. Petar u Šumi, Dolinci): Maneštra s trukinjom, Ombolo u umaku od gljiva s  njokima, Kolač od bundeve | 27 € 

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče s gljivama, Bucmasti praščić s prilogom, Palačinka sa skutom i  marmeladom od smokve | 27 € 

Konoba Doma (Kranjci, Sv. Petar u Šumi): Bruschetta s jetrenom paštetom, prepečenim lardom, lrema od kostanji – džem od šipka i brusnice, Zapečeni njoki s trganom svinjetinom (plećkom) i tikvama, Desert od  palente s preljevom od grožđa |28 € 

Konoba Marino (Gračišće): Juha od bundeve, Domaća tjestenina s gljivama i salata, Pečeni kesteni i domaća  rakija |24 € 

Restoran konoba Poli Banka (Bašići, Tinjan): Meni 1 – Juha od buče, Puretina punjena sa skutom i pancetom u umaku od vrganja i lisičarki s pireom od kestena, Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 34  € 

Meni 2 – Carpaccio od šumskih gljiva, Rižot Mare&Monti s kvarnerskim škampima, kozicama i vrganjima,  Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 45 € 

Tinjanski Vijulin (Tinjan): Carpaccio od pečene buče, jabuka pire, Grana Padano i posip od pancete, Ravioli punjeni boškarinom i skutom, umak od pečene buče, Jesenska čaša | 30 € 

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, Istarski pršut, Juha, Rolana teletina s  gljivama, prilog njoki, Kolač od jabuke | 30 € 

Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve  ostale delicije. 

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje  obrtnika Pazin uz financijsku podršku Istarske županije.