Poznato je tko će građane i goste Poreča uvesti u 2026. godinu! Zna se i tko će još nastupati u prosincu...
Građani i gosti Poreča Novu 2027. godinu će dočekati uz nastup Tonya Cetinskog, dok će 31. prosinca natupiti i Kids from the Sky te popularna Miach. Osim njih, tijekom Adventa Poreč očekuju se i nastupi Maje Šuput, Alena Vitasovića, Nene Belana, Željka Bebeka, grupe Adastra, Tomislava Bralića...
Polako nam se bliži kraj godine, a samim time na vidjelo kreću izlaziti i adventski programi u istarskim gradovima pa je tako danas predstavljen glazbeni program koji očekuje građane i goste Poreča.
Naime, detalje je na svojoj Facebook stranici objavio gradonačelnik Loris Peršurić koji je otkrio kako će doček Nove godine na Trgu slobode proslaviti uz Tonya Cetinskog. Osim toga, 31. prosinca na Trgu Matije Gupca nastupit će Kids from the Sky i popularna Miach.
Na programu će se naći glazba Fernanda Sora, Juliána Arcasa, Isaaca Albéniza, Enriquea Granadosa i Manuela de Falle – djela bogata ritmom, karakterom i mediteranskom ekspresijom.
16:15Prije 90 d05.08.2025
Prvi dan 2026. godine građani će slaviti uz Night Express Band čiji je koncert zakazan za 1. siječnja.
No, vratimo se na sam početak adventskog programa jer je za prvo događanje najavljen koncert Maje Šuput koji će se održati 6. prosinca. Uslijedit će zatim nastup Alena Vitasovića 13. prosinca, dok 20. prosinca u Poreč stiže Neno Belan.
Gustafi će zabavljati sve prisutne u gradu 23. prosinca, a ususret novogodišnjoj proslavi u Poreču će 27. prosinca nastupiti Željko Bebek, 28. prosinca grupa Adastra, dok je za 29. prosinca najavljen nastup Tomislava Bralića i Klape Intrade.
Čini se stoga kako građane Poreča i sve koji se tamo zateknu tijekom prosinca očekuje pravi zabavni program na jubilarnom 10. izdanje Adventa Poreč - Avvento Parenzo.
„Potrudili smo se organizirati program za sve gušte, a uz brojne koncerte, noviteti su Božićni bal za najmlađe, večeri smijeha, Obiteljski dan kao i povratak Natjecanja u pripremanju istarske supe, Slatkog i Badnjeg jutra, Adventske utrke i više od 100 drugih događanja, uz besplatno klizalište za sve i četiri dočeka Nove godine! I naravno, još nekoliko posebnih iznenađenja“, dodao je gradonačelnik Peršurić.
"Predviđa se mogućnost uvođenja nagrada za osobe koje prijavljuju protuzakonito odbacivanje otpada, bilo u prirodi ili pored spremnika, kao i uvođenje video nadzora na lokacijama na kojima se može očekivati nepropisno odbacivanje otpada, kao i zapošljavanje većeg broja komunalnih redara"
Interes je rastao iz sata u sat. „Prvotno smo dogovorili po jednu izvedbu u Puli i Opatiji. U Opatiji je prva planula pa su tražene još dvije, potom se rasprodao termin u Puli pa smo dodali i tamo još jedan. Na kraju smo stali na pet, jer šesta u jednom danu ne dolazi u obzir“, navodi Rabar.
Radi se o brownfiled investiciji u zapušteni bivši poslovni objekt tvrtke „Marčanka“ u kojem se planira izgraditi poduzetnički inkubator za ukupno 5 korisnika i salom za sastanke/edukacije te dograditi skladišni prostor.
Kako društvene mreže pretvoriti iz obaveze u stvarni poslovni alat koji donosi klijente, suradnje i prodaju? O tim i brojnim drugim pitanjima u četvrtak 6. studenoga u 18 i 30 sati, govorit će Valentina Babić.
Program je namijenjen sadašnjim i budućim zaposlenicima odgojno-obrazovnih ustanova u Istarskoj županiji koji žele steći stručna znanja i vještine za obavljanje poslova sigurnosti i civilne zaštite u školama.
Projektom se promiče i razvija održivi turizma, pri čemu je ključna aktivnost upravo sadnja novih stabala. To, naime, izravno doprinosi smanjenju ugljičnog otiska nastalog turističkim aktivnostima.
Feijoa ime nosi po botaničaru Joãou da Silvi Feijó koji je, prema legendi, bio smrtno zaljubljen u jednu djevojku koja mu je rekla da će biti njegova ako joj donese voće koje ima okus na guavu, kiwi, šumsku jagodu, ananas, bananu i mentu u jednom.
Izložba gljiva pravo je mjesto za sve koji žele proširiti svoje znanje, ali i uživati u ugodnom jesenskom ozračju Pazina. Bit će to ujedno prilika da se otkrije kojim sve vrstama gljiva obiluje istarsko područje, kako razlikovati jestive od otrovnih, ali i dobiti pokoji kulinarski savjet...
Kao što ni uzroci problema nisu jednostavni, tako nije niti rješenje. Pula je samo jedan od brojnih gradova u svijetu koji se susreće s ovim problemom i traži nove modele za oživljavanje centra grada, a hoće li ga pronaći ostaje nam da saznamo.