Aminess Wine & Gourmet Nights: „All Star Experience“ večerom zaključena još jedna uspješna gourmet sezona
Ekskluzivna All Stars Experience večera okupila je neka od najzvučnijih imena regionalne gastronomske scene, koji su svojim kreacijama gostima priuštili nezaboravno iskustvo te na najljepši način proslavili završetak još jedne uspješne gourmet godine u Aminessu.
IstraIN
6 Prosinac 2025 I 14:08
AWGN
Kulinarskim spektaklom u Novigradu, Aminess Hotels & Resorts zaključio je ovogodišnju seriju popularnih Aminess Wine & Gourmet Nights događanja.
Ekskluzivna All Stars Experience večera okupila je neka od najzvučnijih imena regionalne gastronomske scene, koji su svojim kreacijama gostima priuštili nezaboravno iskustvo te na najljepši način proslavili završetak još jedne uspješne gourmet godine u Aminessu.
U svečanom ambijentu A’la carte restorana Oliveto u novigradskom Aminess Vival Maestral Hotelu, večer je započela pićem dobrodošlice vinarije Veralda, nakon čega je uslijedio niz sljedova koji su predstavljali pravu odu lokalnim namirnicama i modernim kulinarskim tehnikama.
Domaćini i gostujući chefovi udružili su snage kako bi kreirali jelovnik koji spaja najbolje od Istre, kontinenta i regije.
Janez Bratovž otvorio je seriju sljedova delikatnom pastrvom obogaćenom misom i yuzuom. Morske dubine na kreativan je način interpretirao Hrvoje Zirojević eklerom punjenim hladnim brujetom od ugora uz zabaione od morskog ježa i kamenice, a Mario Mihelj oduševio je prisutne vegetarijanskom kreacijom dimljene cikle s emulzijom od sardina i zelenom chermoulom.
Melkior Bašić pripremio je bogatu roladu od krumpira s hoisin i bešamel umakom, sotiranim gljivama i ukiseljenim lukom, dok je Matija Bogdan servirao janjetinu s karameliziranom sirutkom i chimichurrijem U drugom dijelu večere Jorg Zupan ponudio odvažnu kombinaciju dimljenog jezika sa zelenim paprom i radičem, a domaćin i ambasador projekta David Skoko predstavio se barbunom u društvu pirea od karfiola i pastrnjaka.
Slavonske boje branio je Tomica Đukić kompleksnim jelom od hammera crne slavonske svinje, upotpunjenim kestenom u sirupu s klinčićima, glaceom od frankovke, röstijem od bundeve te kremom od dunje.
Slatki epilog večeri bio je u rukama vrsnih slastičarki koje su osigurale savršen završetak ovog gourmet iskustva. Martina Labinjan osvježila je nepca desertom na bazi citrusa, limuna, bergamot curda, meringe i badema, dok je Bojana Bukvić zatvorila večeru „Medenjakom“- sablé bretonom s medom od drače, pečenim šljivama, crème fraîcheom i cremeux mliječnom čokoladom.
AWGN
Svaki slijed pratila su pomno odabrana vina vrhunskih vinarija, uključujući etikete Herga, Dobravac, Dešković, Ana Blanc, Pasji Rep, Ipša, Korak, Šturm, Štekar i Benvenuti.
Za glazbenu pratnju večere pobrinula se Eni Jurišić, čiji je akustični nastup večeri dao posebnu, svečanu dimenziju.
Ovom večerom Aminess je još jednom pokazao kako pomno osmišljen gourmet sadržaj, koji spaja lokalne namirnice, vrhunska vina i stručnost najboljih chefova, može privući goste i izvan glavne turističke sezone, pozicionirajući Istru i Hrvatsku kao nezaobilazne destinacije za ljubitelje vrhunske hrane i pića.
Ekskluzivna All Stars Experience večera okupila je neka od najzvučnijih imena regionalne gastronomske scene, koji su svojim kreacijama gostima priuštili nezaboravno iskustvo te na najljepši način proslavili završetak još jedne uspješne gourmet godine u Aminessu.
Ponašanje sudionika ključna je sastavnica sigurnosti cestovnog prometa, stoga policija poziva vozače da se, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih pravila i propisa i ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol ili droge!
Osim po idejama slobode i nonkonformizma, koje Dacia Maraini cijeli svoj život zastupa, kao i njenoj jednostavnosti, ljudskosti i poetici pripovijedanja, ovaj, inače drugi dolazak velike autorice na pulski Sa(n)jam ostat će zapamćen i po snažnim emocijama publike.
Glavni organizatori događaja, Grad Rovinj-Rovigno i Turistička zajednica grada Rovinja, pripremili su besplatnu gastronomsku ponudu kao zahvalu svim građanima koji su, ističu, ključni dio uspjeha ove destinacije.
Na stubištu zgrade na području Trga Republike Hrvatske u Rijeci policija je zatekla teško ozlijeđenu žensku osobu koja je davala znakove života. "Odmah joj je odmah pružena liječnička pomoć, no unatoč pokušaju reanimacije, preminula je", priopćili su iz PU primorsko-goranske.
Kao glavni organizator svih programa na ledu, riječka tvrtka Arctic je ove godine pripremila dinamičan i sadržajan niz aktivnosti koji će klizalište u Areni pretvoriti u pravo blagdansko središte zabave.
Posjetitelji su mogli uživati u raznolikoj ponudi vrhunskih barbanskih maslinovih ulja i gastronomskih delicija, a smotra je bila obogaćena predavanjem Edija Družetića, veterana modernog hrvatskog maslinarstva i vrsnog poznavatelja istarskih maslinara i ulja, na temu „Aktualnosti u maslinarstvu“.
Sveti Nikola poznat je po legendi o tome da je svaku večer darivao djecu koja su imala samo jedan par čizmica ako bi ih lijepo očistila i ulaštila, što su kasnije, kada je sveti Nikola ostario i onemoćao, nastavili raditi roditelji.
Široj publici najprije je postao poznat kao član porečkog benda Kultura, dobitnika Porina 1999. godine, čiji su hitovi poput Na kraju dana, Folirancija, Vožnja i Kraj obilježili domaću glazbenu scenu kasnih devedesetih.
Udruga AjA osvojila je nagradu „Cigla stanovanja“, prestižno priznanje ZGRADOnačelnik.hr-a koje potvrđuje njihov istaknuti doprinos priuštivom stanovanju, a Pula je pobjedu odnijela zahvaljujući glasovima građana.
Vrata Arene bit će otvorena od 17:00 sati, a otvorenje klizališta s Klizačkim klubom "Medo" i glazbenim nastupom mlade zvijezde Zoe Šestan počinje u 18:00 sati kada će se upaliti i svjetlosni ukrasi u Areni za koje je zaslužan InspiroLab.
Advent tradicionalno počinje otvaranjem gradskog klizališta na platou ispred Spomen doma. Klizanje je besplatno u 45-minutnim terminima, a radno vrijeme klizališta je od 10:00 do 14:00 te od 15:00 do 21:00 sati.