
'S klobasicom u EU': Počinje prikupljanje uzoraka kobasica i salama za senzorno ocjenjivanje
Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 27 . veljače u 15 sati u Općinu Sveti Petar u Šumi.
20:28Prije 20 d23.01.2025
Cilj manifestacije je potaknuti veću konzumaciju i promociju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te dodatno afirmirati Sveti Petar u Šumi kao centar suhomesnatih delicija. Zainteresirani izlagači sve detalje mogu pronaći u ovom članku.
Od 14. do 16. ožujka 2025. godine održat će se XI. međunarodni sajam kobasica „S Klobasicom u EU 2025.“ na tradicionalnoj lokaciji – u sportskoj dvorani i na glavnom općinskom trgu Placu.
Ova renomirana manifestacija okuplja proizvođače, stručnjake i gurmane iz Hrvatske i inozemstva te promiče bogatu hrvatsku gastronomsku baštinu.
Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 27 . veljače u 15 sati u Općinu Sveti Petar u Šumi.
20:28Prije 20 d23.01.2025
Posjetitelje očekuje niz zanimljivih programa, uključujući Dane hrvatskih kobasica i salama te dodjelu nagrada najboljim kobasicama i salamama u Hrvatskoj kući kobasica.
Održavat će se razni gourmet i zabavni događaji, glazbeni programi te gastronomski eventi posvećeni kobasicama i specijalitetima koji se od njih mogu pripremiti.
Jedna od glavnih atrakcija bit će deseto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku, kao i svjetsko prvenstvo u izradi istarske kobasice, gdje će se natjecati ekipe s najmanje četiri člana.
Na sajmenim punktovima posjetitelji će moći uživo svjedočiti tradiciji izrade kobasica i degustirati razne delicije.
Senzorno ocjenjivanje najboljih kobasica i salama
U sklopu manifestacije, početkom ožujka bit će organizirano senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“.
Stručnjaci i analitičari ocjenjivat će proizvode u 13 kategorija, a rezultati će biti predstavljeni tijekom sajma.
Organizatori i pokrovitelji
Glavni organizatori sajma su Općina Sveti Petar u Šumi i općinska tvrtka Petrus park d.o.o., uz podršku Vlade RH, resornih ministarstava, Istarske županije, brojnih udruga, sponzora i suorganizatora.
Cilj manifestacije je potaknuti veću konzumaciju i promociju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te dodatno afirmirati Sveti Petar u Šumi kao centar suhomesnatih delicija.
Očekuje se veliki broj posjetitelja
Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam privući više od deset tisuća posjetitelja, ljubitelja kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda.
S obzirom na veliki interes i brojne atrakcije koje su pripremljene, pozivani su zainteresirani da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto na ovom jedinstvenom događaju!
Prijavnicu i poziv za sudjelovanje na manifestaciji pronađite ovdje.
Ne propustite priliku uživati u vrhunskim delicijama i bogatom programu u srcu Istre!
Učenici škole i gosti iz Down Syndrom Centra Pula poslužit će kavu posjetiteljima, šireći poruku ljubavi i inkluzije. Cilj događaja je promicanje zajedništva te podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i podrške osobama s Downovim sindromom.
08:33Prije 6 h13.02.2025
Suosnivačica je i Rovinjske likovne kolonije.
18:31Prije 20 h12.02.2025
Aminessov Vergal Blend među najboljima je na svijetu.
21:35Prije 1 d11.02.2025
Zvuk nastaje bez dodira svirača, odnosno pomicanjem ruku oko antena u kojima se nalazi električni naboj, a samo tijelo svirača djeluje kao uzemljenje. Kao solist predstavit će se ugledni nizozemski umjetnik i jedan od vodećih svjetskih teremista, Thorwald Jørgensen.
20:28Prije 1 d11.02.2025
17:11Prije 1 d11.02.2025
14. veljače, odnosno Valentinovo se bliži, a mi saznajemo što o ovom danu misle Istrijani i Istrijanke.
16:08Prije 1 d11.02.2025