Filmaši, još uvijek se stignete prijaviti: 20.000 eura mladim autorima za film na temu Jadrana!
20:28Prije 15 min19.01.2025
Cilj manifestacije je potaknuti veću konzumaciju i promociju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te dodatno afirmirati Sveti Petar u Šumi kao centar suhomesnatih delicija. Zainteresirani izlagači sve detalje mogu pronaći u ovom članku.
Od 14. do 16. ožujka 2025. godine održat će se XI. međunarodni sajam kobasica „S Klobasicom u EU 2025.“ na tradicionalnoj lokaciji – u sportskoj dvorani i na glavnom općinskom trgu Placu.
Ova renomirana manifestacija okuplja proizvođače, stručnjake i gurmane iz Hrvatske i inozemstva te promiče bogatu hrvatsku gastronomsku baštinu.
Posjetitelje očekuje niz zanimljivih programa, uključujući Dane hrvatskih kobasica i salama te dodjelu nagrada najboljim kobasicama i salamama u Hrvatskoj kući kobasica.
Održavat će se razni gourmet i zabavni događaji, glazbeni programi te gastronomski eventi posvećeni kobasicama i specijalitetima koji se od njih mogu pripremiti.
Jedna od glavnih atrakcija bit će deseto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku, kao i svjetsko prvenstvo u izradi istarske kobasice, gdje će se natjecati ekipe s najmanje četiri člana.
Na sajmenim punktovima posjetitelji će moći uživo svjedočiti tradiciji izrade kobasica i degustirati razne delicije.
Senzorno ocjenjivanje najboljih kobasica i salama
U sklopu manifestacije, početkom ožujka bit će organizirano senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“.
Stručnjaci i analitičari ocjenjivat će proizvode u 13 kategorija, a rezultati će biti predstavljeni tijekom sajma.
Organizatori i pokrovitelji
Glavni organizatori sajma su Općina Sveti Petar u Šumi i općinska tvrtka Petrus park d.o.o., uz podršku Vlade RH, resornih ministarstava, Istarske županije, brojnih udruga, sponzora i suorganizatora.
Cilj manifestacije je potaknuti veću konzumaciju i promociju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te dodatno afirmirati Sveti Petar u Šumi kao centar suhomesnatih delicija.
Očekuje se veliki broj posjetitelja
Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam privući više od deset tisuća posjetitelja, ljubitelja kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda.
S obzirom na veliki interes i brojne atrakcije koje su pripremljene, pozivani su zainteresirani da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto na ovom jedinstvenom događaju!
Prijavnicu i poziv za sudjelovanje na manifestaciji pronađite ovdje.
Ne propustite priliku uživati u vrhunskim delicijama i bogatom programu u srcu Istre!
U trećoj sezoni kao i prethodnih godina očekuje nas pet koncerata koji će se odvijati od siječnja do travnja.
13:03Prije 7 h19.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
20:28Prije 1 d18.01.2025
Reportaža vodi čitatelje kroz najatraktivnije lokacije poluotoka, od povijesnih gradova do lokalnih kulinarskih iskustava.
19:14Prije 1 d18.01.2025
Vrhunska neurologinja u Puli otkriva kako emocije i racionalnost oblikuju naš život.
17:23Prije 1 d18.01.2025
Njegova povijest seže u 13. stoljeće kada je obitelj de Castro Pola na tom mjestu sagradila domus, koji je kasnije evoluirao u utvrdu.
15:12Prije 1 d18.01.2025
Rezervirajte svoju vožnju na broj 099 545 56 22 i uživajte u sigurnom povratku kući!
11:23Prije 1 d18.01.2025
Popularni Đoser, kako su ga svi tada u Puli i na domaćoj rock- sceni zvali, izgubio je bitku sa opakom bolešću, ali je u srcima svojih prijatelja ostao zapamćen kao plemenita osoba.
09:04Prije 1 d18.01.2025
Mamin kutak donosi savjete za roditelje.
08:35Prije 1 d18.01.2025