Maslinovo ulje Vergal Blend proizvođača Aminess iz Novigrada ušlo je u uži izbor prestižnog svjetskog natjecanja Leone D’Oro. Ovo je još jedan u nizu uspjeha Aminessovog ekstra djevičanskog ulja.
Leone D’Oro najstarije je i jedno od najselektivnijih natjecanja za maslinova ulja na svijetu. Njegov ugled temelji se na rigoroznim standardima i detaljnoj organoleptičkoj analizi, koja ne ocjenjuje samo okus, već pomaže i proizvođačima u daljnjem unapređenju kvalitete. Samo ulja koja postignu više od 85 bodova od mogućih 100 dobivaju pravo sudjelovanja u natjecanju i ekskluzivnu oznaku "Selezione Leone".
Masline za Vergal Blend i druga maslinova ulja Aminessa uzgajaju se u neposrednoj blizini novigradskih kampova i hotela. Blizina mora i veliki broj sunčanih dana imaju povoljan utjecaj na rast i razvoj maslina, što rezultira uljem najviše kvalitete. Ova maslinova ulja već su dvanaest godina za redom na popisu prestižnog vodiča za ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei, što ih čini prepoznatljivim na tržištu vrhunskih maslinovih ulja.
Chefovi u restoranima Aminess objekata koriste Vergal u svakodnevnoj pripremi jela, a gosti imaju priliku kušati ovo izvrsno ulje tijekom promocijskih dana. Osim toga, gosti mogu nabaviti Frantoio, Leccino i Vergal Blend ulja u svim Aminess objektima.
Foto: Aminess
Leone D’Oro je sinonim za kvalitetu u svijetu maslinovih ulja. Natjecanje okuplja najbolje proizvođače iz cijelog svijeta, a ocjene stručnog panela, predvođenog poznatom kušateljicom Mariom Paolom Gabusi, smatraju se jednim od najpouzdanijih pokazatelja kvalitete.
Aminessov Vergal Blend svojim uvrštavanjem u finale ovog prestižnog natjecanja još jednom je potvrdio svoju iznimnu kvalitetu i pozicionirao se među najbolja svjetska maslinova ulja.
Predstava propituje hoćemo li u tom receptu kalkulirati i izvoditi “finte”, maskirati poteze i shvaćati onoga drugoga kao protivnika, ili ćemo ga prihvatiti kao igrača bez kojeg naša igra nema isti smisao, isto odrastanje, iste uspomene i isti život.
Utrka je posvećena sjećanju na Dinu Pervan Rabelo, pulsku stolnotenisačicu, trenericu, učiteljicu povijesti i talijanskog jezika te strastvenu trkačicu.
S obzirom na povećanje minimalne plaće, povećava se i minimalna studentska satnica, a ona će, kaže Plenković, iznositi 6,56 eura, dok cijena obroka u ostaje ista, 0,86 eura u svim gradovima u kojima su studentski centri.
U Rovinju je prije godinu i pol zabilježen izolirani slučaj panleukopenije u kojem je bilo zaraženo 5–6 mačaka, a pravovremenom reakcijom vlasnice, sve životinje su uspješno izliječene!
Istra 1961 priredila je veliko iznenađenje u Maksimiru – nakon zaostatka protiv Lokomotive, “zeleno-žuti” su preokretom slavili 2:1 i upisali vrijednu pobjedu kojom su skočili na peto mjesto SuperSport HNL-a.
Korlević: "Sve zemlje su za ukidanje jedini je problem za koju zonu ili za koliko sati u odnosu na solarno vrijeme. Ideja je da to bude solarno vrijeme, ono što se uvijek smatralo normalnim, da je podne jednako udaljeno od jutra i od večeri, ali pitanje je što će se dogovoriti."
Cilj programa je približiti djeci logiku i kreativnost kodiranja kroz igru s LEGO setovima i jednostavne digitalne zadatke. Radionice potiču razvoj logičkog razmišljanja, timskog rada, rješavanja problema i digitalne pismenosti, a temelje se na principu „učenje kroz igru“.
U tri sata ujutro kazaljke će se pomaknuti jedan sat unatrag, na dva sata, čime ćemo dobiti dodatni sat sna i označiti povratak na standardno srednjoeuropsko vrijeme (CET).
Program započinje u 13 sati biciklijadom, najstarijom u Istri, a prijave su moguće na dan održavanja u Loži. Nakon biciklijade, od 14 sati, u Žlinji će se održati turnir u pljočkanju i gađanju z fjondami.
U sklopu prestižne inicijative Turističke zajednice Istre, u samom srcu Londona članovi elitnog Mark’s Cluba uživali su u večeri posvećenoj Istri – regiji vrhunskih delicija, mirisa i doživljaja
Slobodni uzgoj donosi brojne izazove: vremenski uvjeti, higijena i zaštita od predatora poput lisica i jastrebova. Iako zahtijeva više rada, europsko tržište sve više traži alternativne načine proizvodnje.
Uz pomoć aplikacije moguće je vidjeti kako je Trg Tomaso Bembo nekada izgledao, ući u palaču Soardo Bembo, prošetati do balkona, seliti se s kata na kat i pritom otkrivati zanimljivosti o venecijanskim kostimima.