U Rovinju ne propustite 'Kavu s prijateljima' - pripremaju je članovi Down Syndrom Centra Pula
Učenici škole i gosti iz Down Syndrom Centra Pula poslužit će kavu posjetiteljima, šireći poruku ljubavi i inkluzije. Cilj događaja je promicanje zajedništva te podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i podrške osobama s Downovim sindromom.
Povodom Valentinova, u Strukovnoj školi Eugena Kumičića u Rovinju danas će se održati već tradicionalni događaj pod nazivom "Kava s prijateljima".
Učenici škole i gosti iz Down Syndrom Centra Pula poslužit će kavu posjetiteljima, šireći poruku ljubavi i inkluzije. Cilj događaja je promicanje zajedništva te podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i podrške osobama s Downovim sindromom.
U Strukovnoj se školi Eugena Kumičića ove srijede od 10 do 12 sati održala uskršnja kava s prijateljima, u suradnji sa štićenicima Down Syndrom Centra Pula, na koju su se odazvali i štićenici Doma za starije Domenico Pergolis.
11:53Prije 3 d16.04.2025
Prošlogodišnje izdanje naišlo je na velik odaziv i oduševljenje lokalne zajednice,a iz rovinjske strukovne škole pozivaju sugrađane i goste da od 9 do 12 sati dođu u školski restoran, popiju kavu i svojim prisustvom podrže ovu hvalevrijednu akciju.
Strukovna škola Eugena Kumičića i Down Syndrom Centar Pula nastavljaju zajednički raditi na stvaranju pozitivnih promjena u društvu.
Grbin se na predanom angažmanu zahvalio članovima stranke, simpatizerima i volonterima, a na velikoj podršci prije svega svojim sugrađanima i sugrađankama.
Pod nazivom “Proljetni reset - Kako podržati tijelo nakon zime”, predavanje će se baviti temama buđenja tijela i regeneracije, posebno detoksikacijom jetre u cilju podržavanja organizma nakon zime, biljkama i pripravcima koji mogu pomoći u otklanjanju proljetnog umora te pripremom za sezonu alergija
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
Ova jedinstvena utrka, u obliku app run-a, održat će se u nedjelju, 4. svibnja 2025. godine, s početkom točno u 13:00 sati, istovremeno na diljem planete.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.