Uskrs u Rovinju uz uživanje u društvu dva prekrasna lipicanera
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak besplatno možete vidjeti konje, približiti im se i pomaziti ih!
15:12Prije 4 min19.04.2025
Općina Medulin organizira 40-satni tečaj interpretacije baštine, nakon kojeg se stječe certifikat "certificirani vodič interpretator (CIG)", izdan od strane Europskog udruženja za interpretaciju baštine – Interpret Europe.
U sklopu projekta VALUE+, Općina Medulin organizira 40-satni tečaj interpretacije baštine, nakon kojeg se stječe certifikat "certificirani vodič interpretator (CIG)", izdan od strane Europskog udruženja za interpretaciju baštine – Interpret Europe.
Vještine interpretacijskog vođenja uključuju, među ostalim:
Tečaj je namijenjen zainteresiranim osobama s Općine Medulin, prvenstveno: turističkim vodičima, obrtnicima, vlasnicima OPG-ova i ugostiteljima, članovima neprofitnih organizacija, iznajmljivačima i djelatnicima u turizmu, studentima, čuvarima prirode, široj stručnoj javnosti, te zaljubljenicima u baštinu.
Termin održavanja tečaja: 21.,22. i 23. ožujka te 5. i 6. travnja 2025.
Prednost za sudjelovanje imaju mještani s područja općine Medulin te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost na području općine Medulin.
Za polaznike su osigurana sredstva za sudjelovanje. Polaznici trebaju sami uplatiti trošak članstva u Interpret Europe, koji iznosi 34 eura.
Rok za podnošenje prijave je 1. ožujka 2025.. godine putem linka ovdje. Radionice će se održati u Medulinu u multimedijalnoj dvorani 3MC.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 5 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 8 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 8 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 17 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 19 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 21 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 23 h18.04.2025
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
14:36Prije 1 d18.04.2025