Uskrs u Rovinju uz uživanje u društvu dva prekrasna lipicanera
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak besplatno možete vidjeti konje, približiti im se i pomaziti ih!
15:12Prije 2 min19.04.2025
U utorak, 4. ožujka, u Puli u jutarnjim satima, od 10 do 13 sati, na Tržnici će se održati Pusna marenda s obrtnicima, a navečer od 19 sati spaljivanje pusta na Velom Vrhu.
Kao svako (ludo) vrijeme, tako se i ludo karnevalsko doba u Puli primiče velikoj završnici.
Nakon više od mjesec dana veselja, ludiranja i čarobiranja, Potrage za Karnevalom, dječjeg maskenbala u Areni i velike karnevalske povorke ulicama grada, dolazi vrijeme smirivanja, pokore i korizme. No, prije treba peto godišnje doba završiti u velikom i praskavom stilu, pronaći krivca za sve nedaće koje su nas snašle i primjereno ga kazniti, da ne donese više nikakve probleme.
Upravo takav dan održat će se u utorak, 4. ožujka, u Puli. U jutarnjim satima, od 10 do 13 sati na Tržnici će se održati Pusna marenda s obrtnicima, a navečer od 19 sati spaljivanje pusta na Velom Vrhu.
U sklopu programa na tržnici, obrtnici će građanima pripremiti jela od kiselog kupusa, a bit će i domaćih slastica poput kroštula i fritula koje će se spravljati na licu mjesta i nuditi po promotivnim cijenama.
Za osvježenje bit će zadužena Vinarija Benazić čija će se domaća vina također prodavati po promotivnim cijenama. Tradicionalno spaljivanje Pusta, pravog krivca za sve nevolje, održat će se pored rotora na Velom Vrhu u večernjim satima, a prethodit će, kao i dosad, prigodni program uz puno glazbe, ića i pića te izricanje “šentence” krivcu da bi karnevalski sud bio do kraja pravovaljan, a spaljivanje Pusta učinkovito.
Ove godine poruka karnevala je Tunel Učka gratis, a da to nije tako kriv je Pust koji čuva ulaz u tunel te će on zbog toga biti suđen i presuđen. Do nekog novog ludog razdoblja, stiže vrijeme ozbiljnosti i korizme…
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 5 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 7 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 7 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 17 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 19 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 21 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 23 h18.04.2025
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
14:36Prije 1 d18.04.2025