U srijedu 12. ožujka 2025. Sportska udruga slijepih „Učka“ u Puli je ugostila ekipu Pikado kluba slijepih „Zvuk“ iz Zagreba na utakmici šestog kola 1. Nacionalne lige u pikadu za slijepe za sezonu 2024./2025.
U napetoj utakmici pobjedu su odnijeli gosti iz Zagreba porazivši „Učku“ rezultatom 5:7.
Natjecanje se održalo u prijateljskoj, iako kompetitivnoj atmosferi. Na prvom je mjestu slavila ekipa iz Kopra, drugi su bili Istrijani, dok je Rijeka završila na trećem mjestu.
U bojama „Učke“ nastupili su Terezija Gajski, Marija Legović, Zlatko Sandrić i Saša Stanković, uz rezerve Zlatka Kuftića i Zlatka Močenića. Za „Usridu!“ zaigrali su Ante Kelava, Josip Maček, Frane Sablić i Denis Saša, uz rezervu Snježanu Drnasin.
12:17Prije 17 d13.10.2025
U bojama „Učke“ nastupili su Davor Besedić, Terezija Gajski, Marija Legović i Zlatko Sandrić, uz rezervu Zlatka Kuftića. Za „Zvuk“ zaigrali su Ante Babić, Božo Bogunović, Sabina Bogunović, Dorotea Feketić, Dražena Zimet i Mejrema Žujić.
Za asistenciju članovima „Učke“ pobrinula se videća pratiteljica Udruge slijepih Istarske županije Samanta Holli uz pomoć dugogodišnje volonterke Anice Todorović, koja je ujedno i sudila ovu utakmicu. Susret je financiran sredstvima Sportske zajednice Grada Pule.
Aplikacija može opisivati okolinu kroz koju se korisnik kreće, pamtiti prijeđeni put i upozoravati na prepreke, čitati i rezimirati tekst, prepoznavati boje i odgovarati na pitanja glasom te primati glasovne naredbe.
Napomenimo i da je Hostel ERKS, gdje se održao susret, u potpunosti prilagođen slijepim i slabovidnim osobama kao i ostalim osobama s invaliditetom, a u blizini se nalazi i plaža potpuno prilagođena osobama s oštećenjem vida.
17:30Prije 59 d01.09.2025
Iduće kolo „Učka“ igra u gostima kod Pikado kluba slijepih „Usridu“ iz Splita.
Riječ je o jedinstvenom festivalu sjeverozapadne Istre s gurmanskom ponudom 20 - ak jela inspiriranih morem, zemljom i tradicijom uz široki izbor vina i craft piva lokalnih proizvođača.
Projekt ističe povijest i doprinos Zbora Roženice lokalnoj i regionalnoj sceni, te koristi zborskog pjevanja za članove zbora. Poseban naglasak je na opusu i djelovanju maestra Nella Milottija (11. 11. 1927. – 10. 3. 2011.), dugogodišnjeg dirigenta Roženica.
Za odličnu atmosferu do ponoći zaduženi su poznati DJ-i: 6.11. DJ Nice, potom 7.11. DJ Sword i 8.11. DJ Alex. Martinje u Puli spaja tradiciju, istarske okuse i moderne ritmove – idealna prilika za druženje, uživanje i slavlje jeseni u srcu grada.
Ravnateljica je upozorila roditelje da za parkiranje osobnih vozila ne koriste zaustavnu traku za autobuse koja se nalazi ispred ulaza u školu jer tim činom ugrožavaju sigurnost djece.
Ideja je produljiti životni vijek ispravnih i funkcionalnih predmeta te smanjiti količinu otpada u sustavu zbrinjavanja i na ulicama. U ReBusu se mogu pronaći i ostaviti kućanski aparati, posuđe, knjige, lampe, kao i dječja kolica, hranilice, hodalice, krevetići i igračke.
Centar za inkluziju i podršku u zajednici je ustanova koja pruža podršku osobama s intelektualnim teškoćama te je ovo bila prilika da se korisnicima u Škropetima predstavi uloga policajca u zajednici u smislu da su upravo policajci ti kojima se osoba može obratiti za pomoć.
Gospođa Erminija Ribarić iz Višnjana, koja je preživjela koncentracijski logor u Puli, odgojila šestero djece i cijeli život provela radeći i brinući o obitelji, proslavila je svoj 105. rođendan – a prema svemu sudeći, mogla bi biti i najstarija živuća Istrijanka.
Za razliku od klasičnih koncerata, ovdje nije bilo kompozicije ni partiture. Zvuk je nastajao spontano, u dijalogu između organizma i okoline. Biljke su, umjesto objekta promatranja, postale aktivne sudionice umjetničkog procesa, a publika suizvođač.
“Leonardo Da Vinci” jedan je od najsuvremenijih brodova svoje vrste u svijetu. Dug je 121,5 metara, širok 22,4 metra, a opremljen je za izvođenje zahtjevnih podmorskih radova, uključujući polaganje komunikacijskih kabela na velikim dubinama.
Filip Klanfar i David Petrinjak osvojili su ukupno pet medalja u zahtjevnim kategorijama pripreme glavnih jela od peradi, govedine, morskih plodova i veganskog jela.