MAČKE KAO PRIRODNI LIJEK: Sedam znanstvenih razloga zašto su dobre za ljudsko zdravlje
Mačke nisu samo kućni ljubimci - one djeluju kao prirodna terapija, smanjuju stres, jačaju imunitet i poboljšavaju kvalitetu života.
21:45Prije 1 h27.12.2025
Manifestacija će se održati i u slučaju kiše, a na rivi će biti postavljen šator u kojemu će biti smješteni svi planirani sadržaji manifestacije tako da odgode manifestacije neće biti, neovisno o vremenskim uvjetima.
Približava se treće izdanje omiljene gastronomske manifestacije Dan limskih oštriga, koja će se održati ove nedjelje, 23.3.2025. od 11 do 16 sati na rivi Limskoga kanala.
Manifestacija će se održati i u slučaju kiše, a na rivi će biti postavljen šator u kojemu će biti smješteni svi planirani sadržaji manifestacije tako da odgode manifestacije neće biti, neovisno o vremenskim uvjetima.
Posjetitelje na rivi očekuje bogata eno-gastronomska ponuda te niz popratnih sadržaja. Osim u svježim (sirovim) oštrigama koje će se prodavati u porcijama po 4 ili 8 komada, ljubitelji morskih delicija moći će uživati i u rižotu s dagnjama iz Limskoga kanala i pohanom oštrigom.
Obzirom da se oštrige odlično sljubljuju s vinima i pjenušcima, bit će tu i brojne vinske etikete, poput vina i pjenušaca vinarija Lunika, Perun, Terzolo, Matošević, Mario Banko…
Pored oštriga i vina, goste će dočekati i lokalni izlagači sa svojim proizvodima, a za veselu i ugodnu atmosferu pobrinut će se Little Whisper duo.
Planirane panoramske vožnje brodom do uzgajališta kamenica održat će se i u slučaju kiše, a odgodit će se jedino u slučaju jakoga vjetra. Vožnje su u planu svakih sat vremena u vremenu trajanja manifestacije, ali ovisno o vremenskim uvjetima u nedjelju, satnice su podložne promjenama.
U znaku oštriga bit će i restorani „Viking“ i „Fjord“ koji pripremaju atraktivnu gastronomsku ponudu na bazi oštriga. Po cijeni od 45 eura restoran „Viking“ nudit će: 2 sirove oštrige, 2 gratinirane oštrige, tjesteninu s oštrigama, filet ribe s oštrigama i palentom i desert.
Restoran „Fjord“ ponudit će širok izbor jela na bazi oštriga, a meni po „vlastitom guštu“ birat će si sami gosti. Jela koja će bit u ponudi su: oštrige na ledu, gratinirane oštrige, juha od oštriga i morskih algi, oštrige s fužima, filet brancima u umaku od oštriga i krumpir s blitvom, punjene lignje s oštrigama i palenta te širok izbor deserata, a sve to u cjenovnom rasponu od 3,50 eura do 20 eura.
Zbog očekivanog velikog broja gostiju, poželjne su rezervacije mjesta u restoranima.
Također, počevši od 10 sati ujutro, u prizemlju restorana „Fjord“ održavat će se vođene degustacije oštriga, u sklopu EU projekta MARINET (Mariculture Network: Primjena novih tehnologija za diversificiranu održivu akvakulturu usmjerenu na zdravo društvo i konkurentne regije) koji se bavi inovacijama u uzgoju riba i školjkaša te jačanjem suradnje Hrvatske i Italije u toj gospodarskoj grani s ciljem poboljšanja biosigurnosti, ekološke održivosti i gospodarstva tih zemalja.
Prijave za vođenu degustaciju kamenica vrše se putem poveznice.
Obzirom na nestabilnu vremensku prognozu, organizatori upućuju zainteresirane posjetitelje da nastave pratiti internet stranice Općine Kanfanar i TZO Kanfanar te društvene mreže (Visit Kanfanar, Dan limskih oštriga), gdje će se objaviti eventualne izmjene programa i sadržaja manifestacije, ovisno o vremenskim uvjetima.
Cilj je ove manifestacije dodatno valorizirati limsku oštrigu, najpoznatiju školjku ovog područja na koje se ciljano dolazi upravo radi uživanja u plodovima mora, posebno školjkama.
Termin manifestacije odabran je u ovom dijelu godine jer su upravo sada ove školjke najpunije, a po mnogima i najukusnije.
Dan limskih oštriga održava se u organizaciji Općine Kanfanar i Turističke zajednice Općine Kanfanar, uz potporu gospodarskih subjekata iz Limskoga kanala (restorani „Viking“ i „Fjord“ i uzgajalište školjki
„Istrida d.o.o.“) te Istarske županije i drugih partnera.
Kao maloljetnik, Tino Lorenzetto uključio se u ilegalni antifašistički rad, šireći zabranjeni tisak i povezujući rovinjsku omladinu s otporom. Njegov angažman bio je svjesna odluka, a ne mladenački hir.
17:23Prije 6 h27.12.2025
Produženo radno vrijeme odobrava se 31. prosinca 2025. godine do 05:00 sati 1. siječnja 2026. godine, u svrhu organiziranja dočeka Nove 2026. godine.
16:15Prije 7 h27.12.2025
Događanje će se održati u utorak, 31. prosinca, od 15 do 21 sat na otvorenom prostoru ispred novigradske Sportske dvorane, a namijenjeno je svim generacijama.
15:12Prije 8 h27.12.2025
"Riječ je o domaćem izvođaču, kojemu ovo nije prvi put da nastupa pred baljanskom publikom. Vjerujemo kako će svi uživati u evergreenima, poznatim svim uzrastima.", poručili su iz Turističke zajednice Općine Bale.
13:01Prije 10 h27.12.2025
Ovog puta, Downtown izlazi iz uobičajenog ljetnog okvira i donosi dnevni novogodišnji doček, pružajući Puljanima i gostima priliku da se od stare godine oproste u opuštenoj, urbanoj i plesnoj atmosferi.
11:19Prije 12 h27.12.2025
Harvey Norman donosi sezonsko sniženje s popustima do 60% na garniture, krevete, tehniku i uređaje koji će vaš dom učiniti praktičnijim, elegantnijim i spremnim za sve izazove koje će nove 2026. godina donijeti.
08:37Prije 15 h27.12.2025
Završnica Adventa u Balama donosi glazbenu večer uz domaćeg izvođača Tomija Pasarića, koji će u subotu, 27. prosinca, na Trgu La Musa zabaviti publiku evergreenima i poznatim hitovima za sve generacije.
19:14Prije 1 d26.12.2025
Nepravilnosti tijekom sezonskih sniženja mogu se prijaviti Tržišnoj inspekciji Državnog inspektorata, dok više informacija o pravima potrošača građani mogu pronaći na portalu Ministarstva gospodarstva „Sve za potrošače“.
18:31Prije 1 d26.12.2025