
U Puli će se uskoro obilježiti Nacionalni dan udomiteljstva
Obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva će biti održano u četvrtak, 29. svibnja, u Coworking centru Pula s početkom u 18:00 sati.
17:23Prije 56 min17.05.2025
Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine, a sve to u sjajnom ambijentu Stancije Buršić.
Na Stanciji Buršić u Vodnjanu održat će se tradicionalna Uskršnja radionica, koju će voditi renomirana istarska slastičarka Dragica Lukin.
Ova poznata hrvatska slastičarka, koja je stekla međunarodnu prepoznatljivost, dobitnica je brojnih priznanja za svoj doprinos u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.
Radionica, koja već nekoliko godina zaredom izaziva veliko zanimanje, predstavlja svojevrsni uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese", koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 21. travnja 2025. godine, s početkom u 11 sati, također na Stanciji Buršić.
Na ovogodišnjoj radionici, Dragica Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine.
Sudionici će imati priliku naučiti i isprobati tradicionalne i inovativne načine njezine primjene, a uz to će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući otpad u kuhinji.
Lukin će, među ostalim, pokazati kako iskoristiti okrajke i ostatke hrane, što je u skladu s trendom održivog kuhanja i filozofijom "zero waste".
Na radionici, polaznici će moći kušati pripremljena jela i imati priliku naučiti nešto novo.
Cijena radionice iznosi 10 €, a broj polaznika je ograničen. Svoje mjesto na radionici možete rezervirati pozivom na broj +385 98 997 2999.
Nakon renovacije koja je trajala tri godine, Kuća o batani je modernija nego ikada prije!
08:37Prije 9 h17.05.2025
Primjenom aromaterapije na potpuno prirodan način djelujemo na tegobe, a kako bi primjena bila potpuno sigurna važno je koristiti visokokvalitetna kemotipizirana eterična ulja provjerenih proizvođača, certificirana od nezavisnih laboratorija.
07:15Prije 11 h17.05.2025
Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
18:13Prije 1 d16.05.2025
Alen Vitasović otkriva kako je nova pjesma „zahvala onoj osobi koja je uvijek bila tu“, ali identitet te osobe odlučuje zadržati za sebe.
17:11Prije 1 d16.05.2025
Prema posljednjim podacima Fine, u Hrvatskoj je 21,4 posto tvrtki u isključivom vlasništvu žena, a kada se uključe i tvrtke u suvlasništvu žena, taj udio raste na više od 30 posto.
16:08Prije 1 d16.05.2025
Brod ima 13 paluba na kojima se osim kabina nalazi šest restorana, slastičarna, 12 barova, pet grijanih bazena i nekoliko unutarnjih i vanjskih whirlpoola, wellnes i spa objekti, fitness sadržaji, sportsko igralište, umjetnička galerija, luksuzni butici, casino i ambulanta.
10:12Prije 1 d16.05.2025
Mještani se probudili u vrlo neugodnoj situaciji i pod šokom, a kasnije je potvrđeno da je požar bio podmetnut.
22:05Prije 1 d15.05.2025
FAKS festival, međunarodna kulturna manifestacija edukativnog i zabavnog karaktera, kroz godinu okuplja više od 1000 amaterskih umjetnika svih generacija, promovirajući cjeloživotno učenje, kreativnost i inkluziju kroz glazbu i ples.
18:31Prije 1 d15.05.2025