Valamar osigurao kvalitetne marende za više od 6600 učenika
Nagradni natječaj "Valamar brine za marende fine" uspješno je priveden kraju, osiguravši nutritivno uravnotežene i ukusne obroke za više od 6.600 učenika iz 28 osnovnih škola u Istri, Rijeci i okolici te na otoku Krku.
IstraIN
4 Travanj 2025 I 17:11
Foto: ValamarValamar brine za marende fine
Nagradni natječaj "Valamar brine za marende fine" uspješno je priveden kraju, osiguravši nutritivno uravnotežene i ukusne obroke za više od 6.600 učenika iz 28 osnovnih škola u Istri, Rijeci i okolici te na otoku Krku tijekom školske godine 2024./2025.
Ova inicijativa, koju Valamar provodi drugu godinu zaredom, imala je za cilj podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane među djecom. Osnovne škole su za natječaj osmislile kreativne recepte za zdrave marende, a Valamar je, "Tjednom domaćih marendi", umjesto prvotno planiranih deset, nagradio sve prijavljene škole, kako bi što većem broju učenika osigurao zdrave i nutritivno uravnotežene obroke.
„Projekt 'Valamar brine za marende fine' odražava našu dugoročnu predanost zajednicama u kojima poslujemo. Ponosni smo što smo, koristeći svoje znanje i iskustvo u turizmu i ugostiteljstvu, promicali zdrave prehrambene navike među djecom, ali i istovremeno poticali razvoj lokalnog gospodarstva.
Hvala svima koji su sudjelovali jer smo zajedno uspjeli napraviti razliku i podići svijest o važnosti uravnotežene prehrane, pogotovo u ovoj osnovnoškolskoj dobi", izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.
Foto: Valamar
Obroci se pripremaju u Valamarovoj centralnoj kuhinji u Vinežu, koja ima kapacitet pripreme do 25.000 obroka dnevno. Jelovnik je osmišljen u skladu s potrebama i uvjetima same škole i učenika, kao i u skladu s Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi i Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama.
Marende se pripremaju na tradicionalan način, vodeći brigu o sezonalnosti namirnica, te se maksimalno koriste proizvodi iz lokalnih OPG-ova te domaćih, hrvatskih proizvođača.
„Tjedan domaćih marendi bio je izuzetno koristan i inspirativan. Učenici su svakog dana imali priliku uživati u raznovrsnom, bogatom, šarolikom i ukusnom jelovniku, učili su o važnosti zdrave prehrane, a ujedno su bili inspirirani jer su imali priliku uživati u različitim okusima i maštovitim kombinacijama, motivirajući jedni druge u kreacijama zdravih obroka.
Hvala Valamaru na sjajnoj inicijativi koja doprinosi zdravlju, kreativnosti i zajedništvu, te na omogućavanju ovih vrijednih iskustava za sve naše učenike”, izjavila je Greis Franković, ravnateljica Osnovne škole Ivana Batelića, jedne od nagrađenih škola iz Valamarovog natječaja.
Valamar u svom poslovanju osigurava visok udio domaćih proizvoda – čak 78% hrane i pića dolazi iz Hrvatske. Uz to, kompanija kontinuirano surađuje s hrvatskim proizvođačima, uključujući više od 100 malih obiteljskih gospodarstava.
Večeras se na stadionu Aldo Drosina igra posljednja domaća utakmica sezone za Istru 1961. U Pulu stiže Šibenik, a Zeleno-žuti love pobjedu koja im ostavlja nadu za plasman u Europu.
Brod ima 13 paluba na kojima se osim kabina nalazi šest restorana, slastičarna, 12 barova, pet grijanih bazena i nekoliko unutarnjih i vanjskih whirlpoola, wellnes i spa objekti, fitness sadržaji, sportsko igralište, umjetnička galerija, luksuzni butici, casino i ambulanta.
Grand Prix BalCannesa na Danima komunikacija osvojili su BBDO Zagreb i Zagrebačka pivovara, Bruketa&Žinić&Grey najbolja je agencija regije BalCannesa, a Marodi najbolji oglašivač regije!
"Istra je meni, nakon obitelji, na neki način pa gotovo sve u životu, taj najljepši poluotok na svijetu", rekao je Miletić na svom završnom skupu prije nedjeljnih izbora.
FAKS festival, međunarodna kulturna manifestacija edukativnog i zabavnog karaktera, kroz godinu okuplja više od 1000 amaterskih umjetnika svih generacija, promovirajući cjeloživotno učenje, kreativnost i inkluziju kroz glazbu i ples.
Na 33. međunarodnom natjecanju „Étoiles de Paris“, koje okuplja vrhunske izvođače iz cijelog svijeta, zbor Rubino je u kategoriji zborova za odrasle osvojio prvu nagradu, čime je još jednom potvrdio svoju iznimnu kvalitetu i umjetničku vrijednost.
Udruga "EMA" - Udruga podrške oboljelih od epilepsije organizira predavanje „Funkcionalne sposobnosti djeteta i adolescenata s epilepsijom (praktični savjeti)" koje će voditi prof. dr. sc. Igor Prpić, ugledni stručnjak na području neurologije.
Festival će okupiti vodeće domaće i svjetske stručnjake kako bi kroz razgovore, predavanja i posebne formate otvorio ključne teme o tehnologiji, kreativnosti, odgovornosti i budućnosti komunikacijske industrije – uz atmosferu koja uspješno konkurira čak i rovinjskom suncu, moru i plaži.