
U Puli besplatno pogledajte legendarni Greenpeaceov ledolomac
Greenpeaceov legendarni brod Arctic Sunrise uplovit će u Pulu u sklopu kampanje protiv fosilnog plina.
08:37Prije 8 min29.06.2025
Riječ je o suvremenom i ambicioznom konceptu koji donosi jedinstveni doživljaj istarske kuhinje s naglaskom na kuhanju na otvorenoj vatri i korištenju vrhunskih lokalnih namirnica.
Na atraktivnoj lokaciji uz more na Picalu u Poreču sredinom svibnja otvara se Fogo by Bekal, novi restoran u suradnji Valamara i dvojice renomiranih hrvatskih chefova - Tvrtka Šakote i Marka Turkovića.
Riječ je o suvremenom i ambicioznom konceptu koji donosi jedinstveni doživljaj istarske kuhinje s naglaskom na kuhanju na otvorenoj vatri i korištenju vrhunskih lokalnih namirnica.
Fogo by Bekal osmišljen je kao dnevno i večernje mjesto okupljanja na obali mora, s opuštenim ugođajem i prepoznatljivim kulinarskim potpisom. Tijekom dana restoran nudi reinterpretirane klasike poput pizze, tjestenina i jela s roštilja, ali s istarskim twistom - pripremljene s vrhunskim lokalnim sastojcima kao što su meso boškarina, tartufi i razne namirnice lokalnih OPG-ova.
Sa zalaskom sunca, naglasak se premješta na otvorenu vatru - večernji je jelovnik inspiriran vatrom i roštiljem, te donosi jela koja spajaju jedinstvenu strukturu i izražene okuse.
Koncept se nadovezuje na uspjeh zagrebačkog restorana Bekal, poznatog po autorskom pristupu suvremenoj kuhinji, sezonskim degustacijskim jelovnicima i okusima koji se dugo pamte. Chefovi Turković i Šakota svoju strast prema plamenu i autentičnim sastojcima sada prenose u mediteransko okruženje.
„Fogo by Bekal predstavlja naš prvi veći iskorak prema moru i izuzetno nas veseli prilika da našu filozofiju kuhanja približimo novom, širem krugu gostiju – onima koji na obalu dolaze tražeći vrhunski doživljaj, ali i domaćoj publici koja prepoznaje i cijeni kvalitetu.
U središtu našeg pristupa su sezonalnost, duboko poštovanje prema namirnici i iskreni okusi, a upravo to prepoznao je i Valamar kao partner s kojim dijelimo viziju stvaranja autentičnih, održivih i visoko personaliziranih gastronomskih iskustava. Vjerujemo da ova suradnja nosi potencijal za nešto posebno i veseli nas što smo na tom putu zajedno“, izjavili su chefovi Šakota i Turković.
Restoran Fogo by Bekal dodatno se ističe pažljivo osmišljenom vinskom kartom, koja - uz klasične etikete - nudi i selekciju prirodnih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije, u skladu s filozofijom kuhinje i cijelim konceptom zone Pical, bazirane na regiji obuhvata nekadašnje željezničke pruge, a sada biciklističke staze Parenzana.
“S nestrpljenjem iščekujemo otvorenje restorana Fogo by Bekal na predivnoj plaži Pical, uvjereni da će ovaj jedinstveni koncept donijeti svježu dimenziju gastronomskog doživljaja i našim dragim gostima, i lokalnom stanovništvu.
U Valamaru kontinuirano ulažemo u razvoj inovativnih koncepata hrane i pića, s posebnom predanošću stvaranju autentičnih i visokokvalitetnih ugostiteljskih priča. Upravo takav je i rezultat ove uzbudljive suradnje s renomiranim hrvatskim chefovima Šakotom i Turkovićem“, rekao je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata.
Novi restoran Fogo by Bekal ne donosi samo novi jelovnik u Poreč, već i novu razinu doživljaja, kombinirajući suvremeni pristup kuhanju s lokalnim naslijeđem, ambijentom uz more i jedinstvenim timom ljudi. Upravo zbog visokih ambicija i personalizirane usluge, formira se novi tim u kojem se dijeli entuzijazam prema kreativnoj gastronomiji i radu u inspirativnom okruženju.
Koktel od pjenušavog vina ili prosecca, sirupa od bazge i mineralne s dodatkom limuna ili limete te listićima mente, zbog sličnih sastojaka podsjeća na kubanski klasik Mojito, koji je jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, ili pak na kakav cider.
20:28Prije 12 h28.06.2025
Važno je biti spreman i upoznati se s najvažnijim uputama za zaštitu od vrućine i svih posljedica koje toplinski valovi mogu ostaviti- budite na oprezu!
16:15Prije 16 h28.06.2025
Festival donosi niz vrhunskih koncerata u kojima će nastupiti međunarodno priznati orkestri, solisti i ansambli, kao i 9. izdanje međunarodnog glazbenog natjecanja.
14:08Prije 18 h28.06.2025
Iz DHMZ-a savjetuju građanima da, među ostalim, izbjegavaju izlazak u najtoplijem dijelu dana, osobito u razdoblju od 10 do 17 sati.
12:27Prije 20 h28.06.2025
Ovaj program, koji je s velikom pozornošću odabrao maestro Domagoj Terzić, utemeljitelj i umjetnički direktor BaRoMusa, donosi zanimljivu međunarodnu suradnju vrhunskih glazbenika.
10:40Prije 22 h28.06.2025
Ljeto obično povezujemo s odmorom i uživanjem, ali mnogi roditelji znaju koliko je stresno kada dijete baš tada dobije temperaturu, kašalj ili osip.
07:15Prije 1 d28.06.2025
Novoizgrađeno parkiralište nalazi se uz sam centar grada, svega 3 minute hoda do najfrekventnijih lokacija u Umagu, od tržnice, pošte, trgovina, ugostiteljskih objekata, crkve, apoteke, do brojnih drugih lokacija.
21:35Prije 1 d27.06.2025
Prekrasna kulisa Trga Tomaso Bembo u Balama-Valle spremna je ugostiti četrnaesto izdanje Međunarodnog glazbenog festivala “Bale-Valle Armonica”, koji organizira Udruga “Centro Chitarristico Mauro Giuliani” iz Gorice u uskoj suradnji s Općinom Bale-Valle.
18:31Prije 1 d27.06.2025