U Poreču se otvara novi restoran u suradnji Valamara i dvojice renomiranih hrvatskih chefova

Riječ je o suvremenom i ambicioznom konceptu koji donosi jedinstveni doživljaj istarske kuhinje s naglaskom na kuhanju na otvorenoj vatri i korištenju vrhunskih lokalnih namirnica.

IstraIN

28 Travanj 2025 I 17:11

U Poreču se otvara novi restoran u suradnji Valamara i dvojice renomiranih hrvatskih chefova
Foto: Valamar

Na atraktivnoj lokaciji uz more na Picalu u Poreču sredinom svibnja otvara se Fogo by Bekal, novi restoran u suradnji Valamara i dvojice renomiranih hrvatskih chefova - Tvrtka Šakote i Marka Turkovića.

Riječ je o suvremenom i ambicioznom konceptu koji donosi jedinstveni doživljaj istarske kuhinje s naglaskom na kuhanju na otvorenoj vatri i korištenju vrhunskih lokalnih namirnica.

Fogo by Bekal osmišljen je kao dnevno i večernje mjesto okupljanja na obali mora, s opuštenim ugođajem i prepoznatljivim kulinarskim potpisom. Tijekom dana restoran nudi reinterpretirane klasike poput pizze, tjestenina i jela s roštilja, ali s istarskim twistom - pripremljene s vrhunskim lokalnim sastojcima kao što su meso boškarina, tartufi i razne namirnice lokalnih OPG-ova.

Sa zalaskom sunca, naglasak se premješta na otvorenu vatru - večernji je jelovnik inspiriran vatrom i roštiljem, te donosi jela koja spajaju jedinstvenu strukturu i izražene okuse.

Koncept se nadovezuje na uspjeh zagrebačkog restorana Bekal, poznatog po autorskom pristupu suvremenoj kuhinji, sezonskim degustacijskim jelovnicima i okusima koji se dugo pamte. Chefovi Turković i Šakota svoju strast prema plamenu i autentičnim sastojcima sada prenose u mediteransko okruženje. 

„Fogo by Bekal predstavlja naš prvi veći iskorak prema moru i izuzetno nas veseli prilika da našu filozofiju kuhanja približimo novom, širem krugu gostiju – onima koji na obalu dolaze tražeći vrhunski doživljaj, ali i domaćoj publici koja prepoznaje i cijeni kvalitetu.

U središtu našeg pristupa su sezonalnost, duboko poštovanje prema namirnici i iskreni okusi, a upravo to prepoznao je i Valamar kao partner s kojim dijelimo viziju stvaranja autentičnih, održivih i visoko personaliziranih gastronomskih iskustava. Vjerujemo da ova suradnja nosi potencijal za nešto posebno i veseli nas što smo na tom putu zajedno“, izjavili su chefovi Šakota i Turković.

Foto: Valamar

Restoran Fogo by Bekal dodatno se ističe pažljivo osmišljenom vinskom kartom, koja - uz klasične etikete - nudi i selekciju prirodnih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije, u skladu s filozofijom kuhinje i cijelim konceptom zone Pical, bazirane na regiji obuhvata nekadašnje željezničke pruge, a sada biciklističke staze Parenzana.

“S nestrpljenjem iščekujemo otvorenje restorana Fogo by Bekal na predivnoj plaži Pical, uvjereni da će ovaj jedinstveni koncept donijeti svježu dimenziju gastronomskog doživljaja i našim dragim gostima, i lokalnom stanovništvu.

U Valamaru kontinuirano ulažemo u razvoj inovativnih koncepata hrane i pića, s posebnom predanošću stvaranju autentičnih i visokokvalitetnih ugostiteljskih priča. Upravo takav je i rezultat ove uzbudljive suradnje s renomiranim hrvatskim chefovima Šakotom i Turkovićem“, rekao je Dražen Dobrila,  direktor razvoja F&B koncepata.

Novi restoran Fogo by Bekal ne donosi samo novi jelovnik u Poreč, već i novu razinu doživljaja, kombinirajući suvremeni pristup kuhanju s lokalnim naslijeđem, ambijentom uz more i jedinstvenim timom ljudi. Upravo zbog visokih ambicija i personalizirane usluge, formira se novi tim u kojem se dijeli entuzijazam prema kreativnoj gastronomiji i radu u inspirativnom okruženju.