SVI SU DOBRODOŠLI! Prvog petka u svibnju ne propustite Ribarsku feštu u Vrsaru
Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima.
Posjetitelji će moći kušati razna riblja jela i morske specijalitete raspoređene u šest gastro zona, a tu su i štandovi s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo.
Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.
07:46Prije 57 d08.08.2025
Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima.
Vrsarske ribarske fešte slavlja su ribi i morskim plodovima u čast koja se uvijek nastavljaju dugo u toplu mediteransku noć pod zvjezdanim svodom.
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Gastronomska ponuda organizirana je kroz šest kulinarskih zona tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.
07:46Prije 85 d11.07.2025
Igre za djecu na temu mora
Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje.
Djecu očekuju crtanje, izrada akvarija, pecanje ribica i mnogo kreativne radionice koje su besplatne.
Ovim putem pozivaju se najmlađi gosti da se uključe na radionice i kušaju riblje specijalitete.
Morske i istarske delicije za gurmane
Gourmet ponudu čini tematski podijeljeni punktovi na bijelu ribu, plavu ribu, školjke te fritto misto, a od ove godine i štandovi sa domaćim kolačima, istarskim vinima i rakijama.
Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kanaštrelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.
Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet.
Osim odlične gastronomije, organizatori su se pobrinuli za dobru zabavu, pa će publiku 2. svibnja zabavljati Alfa Time Band i Le Monde Band. Početak fešte je u 17 sati.
Manifestaciji “Ribarska fešta” Turističke zajednice općine Vrsar dodijeljena je tradicionalna nacionalna godišnja nagrada "Simply the Best". Ovu nagradu dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.
Turistička zajednica općine Vrsar nagradu je zaslužila zbog kreativnosti i kvalitete u razvoju manifestacije koja se temelji na povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i načinu života lokalne zajednice.
Dođite i otkrijte zašto je Ribarska fešta u Vrsaru "Simply the Best"! Više informacija potražite na službenim stranicama Turističke zajednice općine Vrsar.
Riječ je o drugom izdanju nagrade koja nosi ime u čast preminule predsjednice i suosnivačice, Danijele Ustić – žene koja je svoj život posvetila volontiranju i stvaranju boljeg društva.
Sudionike očekuje staza duga deset kilometara, pogodna za sve uzraste i rekreativce. Šetnja će biti obogaćena druženjem i nizom iznenađenja, a za najmlađe je pripremljen poseban sportski izazov pod nazivom „Takala“.
Program PLUSosmišljen je s ciljem poticanja kreativnosti, obrazovanja i kulturnog povezivanja djece i mladih u Puli, nudeći im prostor za slobodno izražavanje, istraživanje i zajedničko učenje.
Cilj natječaja je prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje projekte klimatskog djelovanja u regiji te dodatno ojačati prekograničnu suradnju u suočavanju s klimatskim izazovima.
Polazak u školu jedna je od najvećih prekretnica u životu djeteta. Najviše prvašićima koji nakon veselog i bezbrižnog vrtićkog okruženja se odjednom nađu suočeni sa školskim zvonom, sjedenjem po nekoliko sati i školskim ocjenama. To nije nimalo jednostavno...
Harvey Norman u razdoblju 2.-15.10. pripremio je ponude koje su neodoljive, od elegantnih garnitura do bijele tehnike za jesen pa sve do laptopa po outlet cijenama.
Natječaj Mali svjetionik i ove godine je prikupio brojne prijave za najbolje radnike u Hrvatskoj te početkom ljeta i objavio Top 10 koji su ušli u finale s najvišim ocjenama stručnog žirija. Među njima je i Helena Babić iz Udruge Aja, Pula.
Od 4. do 27. listopada, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.