SVI SU DOBRODOŠLI! Prvog petka u svibnju ne propustite Ribarsku feštu u Vrsaru
Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima.
Posjetitelji će moći kušati razna riblja jela i morske specijalitete raspoređene u šest gastro zona, a tu su i štandovi s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo.
Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.
07:46Prije 102 d08.08.2025
Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima.
Vrsarske ribarske fešte slavlja su ribi i morskim plodovima u čast koja se uvijek nastavljaju dugo u toplu mediteransku noć pod zvjezdanim svodom.
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Gastronomska ponuda organizirana je kroz šest kulinarskih zona tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.
07:46Prije 130 d11.07.2025
Igre za djecu na temu mora
Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje.
Djecu očekuju crtanje, izrada akvarija, pecanje ribica i mnogo kreativne radionice koje su besplatne.
Ovim putem pozivaju se najmlađi gosti da se uključe na radionice i kušaju riblje specijalitete.
Morske i istarske delicije za gurmane
Gourmet ponudu čini tematski podijeljeni punktovi na bijelu ribu, plavu ribu, školjke te fritto misto, a od ove godine i štandovi sa domaćim kolačima, istarskim vinima i rakijama.
Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kanaštrelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.
Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet.
Osim odlične gastronomije, organizatori su se pobrinuli za dobru zabavu, pa će publiku 2. svibnja zabavljati Alfa Time Band i Le Monde Band. Početak fešte je u 17 sati.
Manifestaciji “Ribarska fešta” Turističke zajednice općine Vrsar dodijeljena je tradicionalna nacionalna godišnja nagrada "Simply the Best". Ovu nagradu dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.
Turistička zajednica općine Vrsar nagradu je zaslužila zbog kreativnosti i kvalitete u razvoju manifestacije koja se temelji na povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i načinu života lokalne zajednice.
Dođite i otkrijte zašto je Ribarska fešta u Vrsaru "Simply the Best"! Više informacija potražite na službenim stranicama Turističke zajednice općine Vrsar.
Nimčević je istaknuo da je UPU Laste izrađen od strane stručnjaka, uz najnižu izgrađenost u povijesti Rovinja, te upozorio da bi neusklađenost s planom mogla dovesti do toga da država izdaje građevinske dozvole umjesto grada.
Program “Uključi mozak 2025”, u organizaciji Kulturne udruge mladih Fobija, tijekom prosinca u Umagu donosi film, javnu tribinu, dvije radionice, književno gostovanje i DJ radionicu, a sve aktivnosti su besplatne uz obavezne prijave za radionice.
U subotu, 22. studenoga 2025. u 18 sati otvara se fotografska izložba „Novi život se rađa“ autorice Suzane Bote. Projekt donosi dvije povezane fotografske serije koje istražuju teme života, rađanja i transformacije.
Ovog četvrtka, 20. studenoga, od 6.30 do 12.30 sati policija će u Puli provesti preventivno-represivnu akciju ''Nadzor nepropisne uporabe mobitela i nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje'', s ciljem povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.
Jedan od najprepoznatljivijih simbola pulske glazbene i klupske scene 80-ih godina, diskoteka Piramida, danas stoji napuštena, obrasla i u sve gorem stanju, bez ikakvog vidljivog plana za obnovu ili namjenu. Nekad je bila sinonim zabave i života — danas je podsjetnik na propuštene prilike.
Zbog velikog interesa građana, ove se godine vraća klizalište koje će biti otvoreno od 12. prosinca 2025. do 10. siječnja 2026., svakoga dana od 10 do 22 sata, a bit će besplatno za sve građane i posjetitelje!
Sve više muškaraca prepoznaje važnost brige o mentalnom zdravlju, no stigma i dalje često sprječava otvoren razgovor i potražnju pomoći. Upravo zato ključnu ulogu imaju rana edukacija, mediji, podrška partnera i društvo koje umjesto osude potiče empatiju i razumijevanje.
Koncert u Areni donijet će novi koncept uz presjek kroz tri desetljeća karijere, od ranih rave himni do najnovijih radova, izveden u revitaliziranom live formatu koji spaja ambijentalnu elektroniku, soul vokale i rave energiju
Manifestacija će se održati tijekom tri vikenda, od 22. studenog do 7. prosinca 2025., uz besplatne degustacije i mogućnost sudjelovanja u procesu destilacije.
Udruga Vita Nova s ponosom poručuje da će sredstva prikupljena ovogodišnjim koncertom omogućiti kvalitetnije opremanje novog prostora udruge — mjesta gdje će se odvijati radionice, terapijski programi, susreti podrške i sve aktivnosti koje donose snagu onima koji se suočavaju s bolešću.
Svake druge srijede u Rovinju se održava Eko tržnica na kojoj predstavnici OPG-pva građanima nude svoje proizvode, a još jedno izdanje Eko tržnice održat će se upravo danas, 19. studeng, od 16 do 17:30 sati.
U goste stižu chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra, a njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, dok svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.