Vinski grad se vraća u Pulu – ljetni festival vina i dobre atmosfere s preko 250 vinskih etiketa
Vinsku kartu ove godine predvode istarske vinarije, AB Vina (Vina Brčić), Benvenuti, Cattunar, Cinderella, Damijanić Distillery, Deklić, Fakin, Marčeta, Medea, Pilato, Rossi destilerija, Tomaz, Trapan i Valenta, a poseban dio ponude čine vina iz udruge IQ – Istrian Quality.
IstraIN
5 Srpanj 2025 I 15:12
Foto: PRESS
Titov park i ovoga će ljeta postati epicentar dobre energije, druženja i uživanja u vrhunskim vinima. Vinski grad se vraća u Pulu od 11. srpnja do 3. kolovoza, a sve posjetitelje svakoga dana od 19:30 do 01:00 sat iza ponoći očekuje sjajna atmosfera pod lampicama, bogata vinska ponuda, ali i ona gastronomska.
Koncept Vinskog grada i ove godine želi približiti vino svima, kroz ugodnu atmosferu, promotivne cijene i širok izbor etiketa iz svih dijelova Hrvatske, uz nekoliko pažljivo biranih međunarodnih gostiju.
Vinsku kartu ove godine predvode istarske vinarije, AB Vina (Vina Brčić), Benvenuti, Cattunar, Cinderella, Damijanić Distillery, Deklić, Fakin, Marčeta, Medea, Pilato, Rossi destilerija, Tomaz, Trapan i Valenta, a poseban dio ponude čine vina iz udruge IQ – Istrian Quality.
Uz istarsku regiju, posjetiteljima će se predstaviti i odabrane vinarije iz kontinentalne Hrvatske – Galić, Vinarija Kutjevo, Matić i Štampar, zatim Tikveš iz Sjeverne Makedonije te talijanska Astoria u sklopu kućice “Sparkling House”.
Za one koji preferiraju nešto drugačije okuse, tu su i kokteli iz kućice Cocktails by Roto te rashlađeno pšenično pivo Erdinger. Važan dio doživljaja čini i gastronomska ponuda. Za gurmanske zalogaje ove su godine zaduženi Mrav Burger, poznat po sočnim burgerima, Matić delicije s ponudom pršuta, President Cheese Bar sa selekcijom vrhunskih sireva i Međimursko pile koje donosi autentične okuse sjevera.
Foto: PRESS
Uz bogatu eno-gastro ponudu posjetitelji će uživati u laganim večernjim ritmovima Laganini FM-a, a petkom i subotom dodatno će ih rasplesati DJ Alex od 21 h.
Za sve koji će Vinski grad posjetiti po prvi put važno je znati da su vina dostupna na čašu i butelju, a cijene su promotivne. Na ulazu posjetitelji mogu iznajmiti staklenu vinsku čašu uz kauciju od 5 eura. Kako bi se lakše snašli među desecima etiketa, svi posjetitelji moći će putem QR koda pristupiti digitalnoj vinskoj karti s pregledom svih vinara, ponude i programa festivala.
Vinski grad besplatan je za sve posjetitelje, a plaćanje je isključivo karticama. Sve važne informacije o festivalu saznajte na Instagramu i Facebooku.
Na događanju sudjeluju destinacije iz unutrašnjosti i s istočne obale Istre koje se predstavljaju kroz izložbene punktove, nastupe folklora, predstavljanje lokalnih proizvoda i informativne sadržaje.
Gordan Lakoš, dr. med., i specijalistica dermatologije i venerologije Valentina Saint Georges, dr. med., preglede će obavljati metodom digitalne dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu.
Kako nam javljaju čitatelji, sve počinje naizgled bezopasnom porukom na WhatsAppu, koja dolazi od prijatelja – zapravo osobe čiji je račun već ranije hakiran. U poruci se traži pomoć u glasanju za “jednu djevojčicu” koja navodno sudjeluje u natjecanju.
Sve raspoložive vatrogasne snage uz krajnje napore gasile su požar koji je iza 13 sati na današnji dan prije tri godine buknuo u mjestu Čubani između Rovinja i Bala.
Pulske mažoretkinje već više od 30 godina predstavljaju svoj Grad u Hrvatskoj i inozemstvu i ponosno nose njegove boje, a njihova iduća destinacije je Grčka u kojoj će za sedam dana ponovo svojim plesom predstavljati Pulu u najljepšem svjetlu.
Decanter 2025 Winners Showcase by Vinistra potvrdio zvjezdani status na hrvatskoj vinskoj sceni. Srebrni i zlatni hrvatski vinari s ovogodišnjeg Decantera promovirali vina na jednoj od najljepših plaža
Program je koncipiran na način da se svakog tjedna održi po jedno događanje, a kod planiranja se nastojalo kreirati sadržaje koji će istovremeno biti edukativni i zabavni.
Andi Vitasović vlasnik je ugostiteljskog obrta „ASTERIX“ u Puli, koji posluje od 1998. godine i danas zapošljava desetak radnika. Osim uspješnog vođenja obrta, istaknuo se i kroz iznimno angažiran rad u obrtničkim institucijama.