
Ribarska fešta u Vrsaru zbog kiše pomaknuta na subotu
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 20 d29.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
U petak, 25. srpnja od 19 sati, vrsarska riva ponovno će ugostiti Ribarsku feštu, manifestaciju koja već više od 30 godina upotpunjuje turističku ponudu ovog primorskog mjesta kroz ljetnu sezonu.
Fešta okuplja lokalne ugostitelje i ribare i njihove obitelji, koji pripremaju raznovrsne specijalitete u šest kulinarskih zona, tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 20 d29.08.2025
Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.
07:46Prije 41 d08.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Brodet se na svakoj fešti priprema prema posebnoj recepturi jednog od izlagača. Ovoga puta, brodet od plavih rakova priprema Tea Juran na štandu „Plava riba“.
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
18:31Prije 70 d09.07.2025
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
21:35Prije 91 d18.06.2025
Ovogodišnje novosti uključuju slatku stanicu s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo. Uz gastronomske delicije, manifestaciju obogaćuju lokalni OPG-ovi iz Udruge "Domaća web tržnica" koji nude ekstra djevičansko maslinovo ulje, rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku i ručno izrađene drvene proizvode.
Zabavni program uključuje nastupe Limene glazbe KUD Matka Laginje Sv. Lovreč, Pop Gunz Banda i Grooversa koji će se izmjenjivati na pozornici tijekom večeri. Za najmlađe posjetitelje osiguran je kreativni kutak od 19 do 22 sata, a svi posjetitelji moći će zabilježiti uspomene na besplatnom Photo pointu koji će biti otvoren od 20 do 23 sata.
Ako propustite ovu feštu, nove prilike za posjet Ribarskoj fešti slijede već 8. i 29. kolovoza te 19. rujna.
Dodatne informacije dostupne su na www.infovrsar.com.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 13 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 17 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 22 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 22 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025