Ribarska fešta u Vrsaru zbog kiše pomaknuta na subotu
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 117 d29.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
U petak, 25. srpnja od 19 sati, vrsarska riva ponovno će ugostiti Ribarsku feštu, manifestaciju koja već više od 30 godina upotpunjuje turističku ponudu ovog primorskog mjesta kroz ljetnu sezonu.
Fešta okuplja lokalne ugostitelje i ribare i njihove obitelji, koji pripremaju raznovrsne specijalitete u šest kulinarskih zona, tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.
Zbog najavljene kiše u petak, Ribarska fešta održat će se u subotu, 30. kolovoza 2025. na vrsarskoj rivi od 18 sati.
06:45Prije 117 d29.08.2025
Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje.
07:46Prije 139 d08.08.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Brodet se na svakoj fešti priprema prema posebnoj recepturi jednog od izlagača. Ovoga puta, brodet od plavih rakova priprema Tea Juran na štandu „Plava riba“.
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
18:31Prije 169 d09.07.2025
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
21:35Prije 190 d18.06.2025
Ovogodišnje novosti uključuju slatku stanicu s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo. Uz gastronomske delicije, manifestaciju obogaćuju lokalni OPG-ovi iz Udruge "Domaća web tržnica" koji nude ekstra djevičansko maslinovo ulje, rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku i ručno izrađene drvene proizvode.
Zabavni program uključuje nastupe Limene glazbe KUD Matka Laginje Sv. Lovreč, Pop Gunz Banda i Grooversa koji će se izmjenjivati na pozornici tijekom večeri. Za najmlađe posjetitelje osiguran je kreativni kutak od 19 do 22 sata, a svi posjetitelji moći će zabilježiti uspomene na besplatnom Photo pointu koji će biti otvoren od 20 do 23 sata.
Ako propustite ovu feštu, nove prilike za posjet Ribarskoj fešti slijede već 8. i 29. kolovoza te 19. rujna.
Dodatne informacije dostupne su na www.infovrsar.com.
Priča o labinskim medvjedićima započela je tijekom prošlogodišnjeg Adventa, kada je predstavljen Božo – blagdanska maskota koja je pratila adventska događanja i komunikaciju. Nakon Adventa Božo je nestao...
17:23Prije 13 h25.12.2025
Uz “Božićne zvjezdice” Lorenza će u Kanfanaru otpjevati i broje druge božićne pjesme te svojim glasom obogatiti i uveličati ovo posebno blagdansko vrijeme.
16:15Prije 14 h25.12.2025
Sljedećeg dana, 27. prosinca u Parku grada Graza Udruga Birikina Pula donosi od 10 sati predstavu "Čudo kristalne kugle", dok je od 17 sati na rasporedu predstava "Kuglice spašavaju Božić".
14:52Prije 15 h25.12.2025
Božićno drvce njemački je izum iz 17. stoljeća, no i ono vuče korijene iz poganske prakse ukrašavanja kuće zelenilom u prosincu, a Djed Mraz ili Božićnjak također je, barem dijelom, nasljednik drevnih poganskih ideja o duhovima koji zimi putuju nebom.
13:33Prije 16 h25.12.2025
Posjetitelji će moći uživati u toplim napicima, svježem kruhu, domaćim kolačima, posjetiti božićni sajam i izložbu fotografija u galeriji Placa. Intimno osvijetljene kamene ulice i trgovi uz pjev božićnih zborova dodatno će obogatiti posebnu atmosferu.
08:33Prije 21 h25.12.2025
Sretan Božić svima!
06:15Prije 1 d25.12.2025
Iako se stručnjaci slažu da prekomjerno pijenje šteti organizmu, ne slažu se oko toga koja se količina, ako uopće neka, može smatrati „niskorizičnom“.
20:50Prije 1 d24.12.2025
Uz taj panj vezivala su se različita gatanja, poput pronicanja kakva će biti godina, a njegov bi se pepeo tijekom godine upotrebljavao npr. za posipanje kupusa protiv gusjenica, kao lijek za ljude, sredstvo protiv tuče i sl.
20:28Prije 1 d24.12.2025