Od brodeta do polpeta od plave ribe - Ne propustite Ribarsku feštu ovog petka na rivi u Vrsaru
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
U petak, 25. srpnja od 19 sati, vrsarska riva ponovno će ugostiti Ribarsku feštu, manifestaciju koja već više od 30 godina upotpunjuje turističku ponudu ovog primorskog mjesta kroz ljetnu sezonu.
Fešta okuplja lokalne ugostitelje i ribare i njihove obitelji, koji pripremaju raznovrsne specijalitete u šest kulinarskih zona, tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice.
Vrsar je jedina izlovna luka plave ribe na zapadnoj obali Istre, što daje posebnu autentičnost ovoj manifestaciji koja je prepoznata i na nacionalnoj razini kao dobitnica tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za inovativnost i kreativnost.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
21:35Prije 35 d18.06.2025
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Brodet se na svakoj fešti priprema prema posebnoj recepturi jednog od izlagača. Ovoga puta, brodet od plavih rakova priprema Tea Juran na štandu „Plava riba“.
Od proslave Praznika rada, prve Ribarske fešte i biciklijade Limes Bike & Family Tour, do edukativnih radionica u interpretacijskom centru MoreMore i početka Vrsaranskih goložeca – svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
Tijekom održavanja ribarskih fešta kušajte plodove čistog Jadranskog mora, naučite od Vrsarana tajne uspješnog ribarenja i uz čašicu vrhunske istarske malvazije zapjevajte iz dubine srca napojeni izvornim morskim blagodatima.
20:28Prije 84 d30.04.2025
Ovogodišnje novosti uključuju slatku stanicu s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo. Uz gastronomske delicije, manifestaciju obogaćuju lokalni OPG-ovi iz Udruge "Domaća web tržnica" koji nude ekstra djevičansko maslinovo ulje, rakije i likere, svježe voće i povrće, prirodnu kozmetiku i ručno izrađene drvene proizvode.
Zabavni program uključuje nastupe Limene glazbe KUD Matka Laginje Sv. Lovreč, Pop Gunz Banda i Grooversa koji će se izmjenjivati na pozornici tijekom večeri. Za najmlađe posjetitelje osiguran je kreativni kutak od 19 do 22 sata, a svi posjetitelji moći će zabilježiti uspomene na besplatnom Photo pointu koji će biti otvoren od 20 do 23 sata.
Ako propustite ovu feštu, nove prilike za posjet Ribarskoj fešti slijede već 8. i 29. kolovoza te 19. rujna.
Dodatne informacije dostupne su na www.infovrsar.com.
Kaštelirski je kraj poznat po uzgoju kvalitetnog krumpira koji se koristi u brojnim domaćim receptima. Stoga ne čudi da upravo gramper zauzima središnje mjesto u programu.
Posjetitelji mogu kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, buzaru od kapešanta i pedoća, tuna burger, lignje na ražnju, pečene kraci hobotnice i brodet.
Ministarstvo unutarnjih poslova poziva sve mlade koji sanjaju o policijskoj karijeri da se prijave na jedan od dva aktualna natječaja, a prijave su otvorene još samo do 1. kolovoza 2025. godine.
Brod, koji je zadesila nesretna sudbina, čuva tajnu svog posljednjeg putovanja – a je li je kraj donijelo nevrijeme, valovi, ili pak gusarski napad, pokušavaju otkriti istraživači iz Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju iz Zadra.
Životinje su po dolasku zaprimile prvu pomoć – infuziju i glukozu – te su podvrgnute dijagnostičkim pretragama, uključujući rendgenski snimak i analizu krvi.
„Enjoy & Explore Barban Tradition“ i „Mini tržnica lokalnih proizvoda“ održavat će se svake srijede tijekom srpnja i kolovoza zaključno s 20. kolovoza 2025. neposredno prije „Trke na prstenac“.
Savjetovalište za spolno zdravlje mladih pruža podršku mladima i roditeljima u području spolnog zdravlja, prevencije bolesti, ravnopravnosti spolova i sigurnog spolnog iskustva.
Tijekom Drugog svjetskog rata, 1943. godine, njemačko bombardiranje teško je oštetilo palaču – nestao je krov, urušio se dio sjevernog pročelja, a od nekad velebne kuće do danas su ostali samo zidovi južnog pročelja s prozorima, nišama i puškarnicama.