Kanfanar odbrojava dane do jednog od svojih najdražih događaja – Fužijade, koja će 20. rujna pretvoriti kanfanarsku Placu u središte istarskih mirisa, okusa i dobre zabave.
Kanfanar se priprema za još jedno izdanje omiljene manifestacije koja spaja tradiciju, gastronomiju i zabavu – Fužijadu. Datum koji treba zabilježiti je subota, 20. rujna, kada će kanfanarska Placa oživjeti u znaku istarskih fuža i bogatog popratnog programa.
Središnje mjesto događanja, kao i uvijek, zauzet će mirisni kotlići puni domaćih fuža pripremljenih na različite načine, a posjetitelji će imati priliku kušati širok izbor umaka, od tradicionalnih do modernih.
"Nakon iznimne posjećenosti na prošlogodišnjem povratničkom izdanju ove omiljene gastro manifestacije, za ovu godinu pripremamo još više nezaboravnih doživljaja i okusa u Kanfanaru!", otkrili su iz Općine Kanfanar.
20:28Prije 53 d30.08.2025
Ovogodišnja novost je i atraktivni cooking show u kojem će svoje kulinarske vještine predstaviti poznati chefovi Antonio Brajković i Stjepan Vukadin.
Organizatori su mislili na sve generacije – uz gastro ponudu pripremljen je i dječji kutak s bogatom animacijom, dok će odrasli moći uživati u posebno osmišljenom lounge prostoru s koktelima za opuštanje.
Nakon uživanja u okusima, slijedi i vrhunski glazbeni doživljaj. Večer će zaokružiti koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, koji će publiku povesti na glazbeno putovanje kroz dalmatinsku pjesmu.
Fužijada je već godinama sinonim za spoj tradicije i zabave, a Kanfanar poziva sve ljubitelje istarske kuhinje i dobrog druženja da se pridruže i ove godine.
Pridružite se na vođenim meditacijama i vježbama disanja koje organizira Mohanji Hrvatska – susretima posvećenima opuštanju, unutarnjoj ravnoteži i obnovi energije.
Danas se oko Zemlje prema Ruskim i Američkim vojnim bazama podataka nalazi bezmalo pedeset tisuća (50.000) objekata većih od loptice za stolni tenis. Ubrzana lansiranja „internet konstelacija satelita” taj će broj u svega nekoliko narednih godna povećati na dvjestotinajk tisuća.
Saborska zastupnica i gradska vijećnica Dušica Radojčić dala je podršku prosvjednicima, poručivši da građani s pravom traže rješenje za nesnosan smrad s Kaštijuna.
Pučko otvoreno učilište Labin – Kino Labin poziva udruge, umjetničke organizacije i institucije da se prijave za preuzimanje 60 rabljеnih kino sjedala. Prijave se zaprimaju isključivo elektroničkim putem, a preuzimanje mora biti obavljeno do 24. listopada 2025.
Dok su građani ispred Komunalne palače bacanjem smeća prosvjedovali zbog Kaštijuna, unutra je u isto vrijeme trajala sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo upravo o tom problemu.
Dom hrvatskih branitelja u Puli ovog će četvrtka, 23. listopada, postati središte kreativnosti i boja – održava se treći Jesenski Handmade Butik, događaj koji okuplja brojne umjetnike i zaljubljenike u rukotvorine te donosi 13 sati stvaralačke čarolije uz besplatan ulaz.
Kao prvi projekt koji objedinjuje cijelu regiju kroz suradnju hotela, vila i wedding profesionalaca, event donosi novu poslovnu i kreativnu platformu koja povezuje industriju vjenčanja te pozicionira Istru na europskoj mapi prestižnih destinacija
Radni dan 49-godišnjeg Davora počinje u pola pet ujutro, a nakon posla u struci, vraća se na imanje gdje svakodnevno brine o životinjama i zemlji. Ljubav prema poljoprivredi naslijedio je od oca koji je osnovao OPG 2003., a i ranije generacije njegove obitelji bile su stočari.
Ovaj skup predstavlja važan korak u afirmaciji i jačanju svijesti o važnosti očuvanja geološke i paleontološke baštine Hrvatske, posebice na području Istre i otočja Brijuna te potiče daljnju suradnju između znanstvene zajednice, upravljača zaštićenim područjima i šire javnosti.
Sudionici obilaska su uz stručno vodstvo upoznali bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te važnost očuvanja vlažnih staništa, a događaj je dio međunarodnog projekta GREW koji promiče održivo upravljanje močvarnim područjima.
Uz premijeru mladog ulja, posjetitelji će imati priliku pratiti nastupe vodećih imena domaće gastro scene, poput Davida Skoka, koji će pripremati svoja remek-djela s najboljim uljima izlagača.