TZ Pula raspisala poziv za programe u 2026.
Traže se glazbene i scenske manifestacije, sportski događaji, kongresi i promotivna putovanja. Rok za podnošenje je ponedjeljak, 3. studenoga 2025.
09:56Prije 17 min27.10.2025
The New York Times Istru opisuje kao poluotok bogate poljoprivredne i kulinarske tradicije, gdje se od konca kolovoza pa sve do prosinca održavaju brojni festivali posvećeni ekstra djevičanskom maslinovom ulju, siru, pršutu, vinu i morskim plodovima. Ipak, u središtu pažnje su tartufi!
Ugledni američki The New York Times Istru je uvrstio u top izbor regija s najzanimljivijim jesenskim gastronomskim festivalima u Europi, s posebnim fokusom na sezonu bijelog tartufa u Istri.
Autora članka, Alexa Crevara, istaknutog poznavatelja Istre i Hrvatske, u izradi priloga podržala je Turistička zajednica Istarske županije, prikupljajući različite potrebne informacije i pronalazeći zanimljivosti kroz sve etape selekcije u izboru destinacija i događanja za tematski članak.
The New York Times Istru opisuje kao poluotok bogate poljoprivredne i kulinarske tradicije, gdje se od konca kolovoza pa sve do prosinca održavaju brojni festivali posvećeni ekstra djevičanskom maslinovom ulju, siru, pršutu, vinu i morskim plodovima. Ipak, u središtu pažnje su rijetki i cijenjeni bijeli tartufi, koji se pronalaze u šumama uz rijeku Mirnu, a na tržištu dosežu iznimno visoke cijene.
Članak ističe neka od značajnijih događanja tijekom tartufarske sezone kao što su biciklistička manifestacija NOVA Eroica Istria Truffle Tour koja se održava 21. rujna na području sjeverozapadne Istre, Festival terana i tartufa u Motovunu 18. i 19. listopada te buzetski festival tartufa koji nas očekuje 8. i 9. studenog.
Posebno mjesto zauzima manifestacija Zigante Truffle Days u Livadama, koja traje pet vikenda i okuplja međunarodne entuzijaste i stručnjake kroz degustacije, aukcije, radionice i vođene tartufarske ture.
Kroz izjave Adriana Zigantea naglašena je duboka ukorijenjenost tartufa u lokalnu kulturu i identitet, uz poruku da se „okusom tartufa kuša Istra”. Članak dodatno pozicionira Istru kao autentičnu i prestižnu gastronomsku destinaciju koja privlači globalnu publiku u potrazi za vrhunskim jesenskim doživljajem.
„Istaknuti članci o Istri u tako značajnim medijima izuzetno su važni, ponajviše iz razloga što Turistička zajednica Istarske županije zajedno sa sustavom lokalnih turističkih zajednica i hotelijerima ulaže značajne napore u promociju na tržište SAD-a, kao jedno od najprosperitetnijih tržišta na svijetu.
Nadalje, Istra je „preferred partner“ nekoliko prestižnih udruženja među kojima su Virtuoso, Maritz i SITE - glavni igrači u sektoru premium turizma, kako u segmentu odmora (leisure), tako i u segmentu poticajnih putovanja (incentive), odnosno MICE turizma.
PR aktivnosti, odnosno članci ove vrste u tako utjecajnim medijima, samo dodatno jačaju imidž Istre na tržištu SAD-a“, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije, povodom objave u njujorškom izdanju.
Članak je u digitalnom izdanju dostupan na poveznici ovdje.
Alex Crevar je novinar, urednik i konzultant iz Atlante posvećen odgovornom turizmu, ali i zaljubljenik u planinarenje i bicikliranje. Njegovi su tekstovi objavljeni u brojnim publikacijama, uključujući National Geographic, Lonely Planet, Adventure Cyclist, The Washington Post te The New York Times, a često nastupa u medijima i sudjeluje na konferencijama kao stručnjak za održiva putovanja.
The New York Times (NYT) je jedan od najuglednijih i najutjecajnijih dnevnih listova na svijetu. Osnovan je 1851. godine u New Yorku, a poznat je po ozbiljnom, analitičkom i istraživačkom novinarstvu. Tijekom svoje povijesti NYT je osvojio više od 130 Pulitzerovih nagrada što ga čini najnagrađivanijim novinama u Sjedinjenim Američkim Državama.
Nikad nisam bio na velikoj pozornici. Nije moj narod taj koji me cijeni, nego vaš narod. Uvijek vjerujem u pravo vrijeme i pravo mjesto. I ovo je moje vrijeme i moje mjesto.“
23:17Prije 10 h26.10.2025
Cilj „Baby fitnessa“ je poticanje rane privrženosti između roditelja i djeteta kroz razvojnu gimnastiku, masažu te psihosocijalnu i zdravstvenu podršku. Radionice vode psiholog, fizioterapeut i logoped.
19:14Prije 14 h26.10.2025
Uz pomoć aplikacije moguće je vidjeti kako je Trg Tomaso Bembo nekada izgledao, ući u palaču Soardo Bembo, prošetati do balkona, seliti se s kata na kat i pritom otkrivati zanimljivosti o venecijanskim kostimima.
18:31Prije 15 h26.10.2025
Na predavanju će biti riječi o suvremenim tendencijama i kontrastima između brze (fast) i spore (slow) mode, s naglaskom na društvene, ekološke i estetske posljedice koje te prakse imaju na suvremenu modnu industriju i kulturu odijevanja.
17:23Prije 16 h26.10.2025
Manifestacija s tradicijom duljom od pola stoljeća iznova dokazuje svoju svrhu: ne samo da aktivno promiče vinsku kulturu u Istri.
15:40Prije 18 h26.10.2025
U organizaciji DVD-a Medulin, natjecanju se odazvalo ukupno 13 ekipa i to deset u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji.
13:11Prije 21 h26.10.2025
U Multimedijalnom centru Grada Rovinja u petak je održana svečanost povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, na kojoj su uručena priznanja brojnim sugrađanima koji već godinama nesebično daruju krv i time spašavaju ljudske živote.
12:44Prije 21 h26.10.2025
Osim remećenja bioritma pomicanje sata ima ozbiljan utjecaj na zdravlje rekla je za Media servis neurologinja i somnologinja sa Zavoda za poremećaje spavanja u klinici za psihijatriju Vrapče Marina Mioč.
08:55Prije 1 d26.10.2025