Inovativni kulinarski koncept iz Poreča već nakon prve sezone uvršten među najbolje restorane

Fogo by Bekal izdvojio se među 120 restorana i ponio titulu najboljeg u kategoriji kreativne urbane kuhinje!

IstraIN

2 Listopad 2025 I 11:17

Inovativni kulinarski koncept iz Poreča već nakon prve sezone uvršten među najbolje restorane
Fogo by Bekal

Restoran Fogo by Bekal, nastao kroz suradnju Valamara i dvojice vrhunskih chefova Marka Turkovića i Tvrtka Šakote, osvojio je prvo mjesto u kategoriji najboljih restorana kreativne urbane kuhinje.

Prestižna nagrada Dobrih restorana veliko je priznanje za ovaj nedavno otvoreni restoran u Poreču, dok je Grand Prix nagrada za višegodišnju izvrsnost na hrvatskoj gastronomskoj sceni, dodijeljena chefu Tvrtku Šakoti, dodatna potvrda uspješnosti i iznimne kvalitete restorana i njegovih kreatora.

Fogo by Bekal novi je koncept kreativne mediteranske kuhinje na obali Poreča koji spaja dnevni i večernji doživljaj u jedinstvenu cjelinu. U prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima restoran se fokusira na ležernija jela u kojima se klasične pizze, tjestenine i specijaliteti s roštilja reinterpretiraju kroz specifične tehnike pripreme tijesta i kroz istarske namirnice poput boškarina, tartufa i proizvoda malih lokalnih proizvođača.

S dolaskom večeri naglasak prelazi na kuhanje na otvorenoj vatri, a jelovnik donosi intenzivne okuse i suvremene kombinacije. Autorski potpis chefa Tvrtka Šakote i chefa Marka Turkovića prepoznatljiv je u svakoj fazi ponude, potvrđujući njihovu strast prema vatri i autentičnim sastojcima.

„Iznimno nam je drago što je Fogo by Bekal već u prvim mjesecima rada prepoznat kao mjesto koje donosi novu energiju na istarsku gastronomsku scenu. Ova nagrada veliko je priznanje za naš tim i potvrda da gosti cijene filozofiju kuhanja koju donosimo u Poreč, sezonalnost, iskrene okuse i poštovanje prema svakoj namirnici.

Fogo je za nas osobno važan projekt jer predstavlja naš prvi veći iskorak prema moru, a osvajanje ove nagrade dodatna je motivacija da nastavimo pomicati granice i zajedno s Valamarom graditi autentična i održiva gastronomska iskustva. Vjerujemo da je ovo tek početak jedne lijepe priče“, izjavili su chefovi Marko Turković i Tvrtko Šakota.

Fogo by Bekal

Valamar snažno naglašava novo iskustvo i dodatnu vrijednost za svoje goste, kao stupove  njihove poslovne strategije. Partnerstvo s chefovima restorana Fogo by Bekal izvanredan je primjer tog pristupa, odražavajući obostrano zadovoljstvo i usklađen pogled na budućnost.

„Fogo by Bekal donosi u Poreč novi gastronomski doživljaj koji spaja kreativnu mediteransku kuhinju, lokalno nasljeđe i ambijent uz more. Uz inovativni jelovnik, ističe se i vinska karta s prirodnim vinima iz Hrvatske, Slovenije i Italije, usklađena s filozofijom kuhinje i konceptom zone Pical.

U Valamaru smo ponosni što kroz ovakav projekt možemo gostima ponuditi autentična i vrhunska iskustva“, izjavio je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata u Valamaru.

Restoran Fogo by Bekal u sklopu Pical Resorta u Poreču potvrđuje status ovog grada kao jednog od ključnih središta vrhunske europske gastronomije. Ovo ekskluzivno gastronomsko odredište privlači posjetitelje nudeći im nezaboravno iskustvo koje slavi autentične okuse regije i sofisticiranost međunarodne kuhinje.

Fogo by Bekal