Renomirani chef Marko Turković “preuzima” restoran Spinnaker u Poreču
Chef Marko Turković preuzima kuhinju restorana Spinnaker od proljeća, a u Poreč s njim dolazi i ugostiteljski profesionalac i batler Ivan Maljevac, zadužen za oblikovanje autentičnog servisnog iskustva.
IstraIN
2 Prosinac 2025 I 11:02
Valamar
Chef Marko Turković preuzima kuhinju restorana Spinnaker od proljeća, što označava novu fazu Valamarova fine dining koncepta. U Poreč s njim dolazi i ugostiteljski profesionalac i batler Ivan Maljevac, zadužen za oblikovanje autentičnog servisnog iskustva. Njihov dolazak predstavlja strateški iskorak za restoran s Michelinovom preporukom.
Poreč se posljednjih godina profilirao kao važno gastronomsko središte, uz Valamarova ulaganja i suradnje s međunarodno priznatim chefovima.
Razvoj su obilježili projekti poput Miramare by Fratelli Cerea, Fogo by Bekal, partnerstva s Anom Roš i otvaranja Harry’s Piccola 2026. Spinnaker je bio početna točka tog rasta, pod vodstvom chefa Gorana Hrastovčaka i voditelja Zorana Gregorovića, koji su restoran doveli do brojnih priznanja.
Valamar
Odlazak Hrastovčaka i tima u Harry’s Piccolo otvara prostor za novo poglavlje Spinnakera. Turković, s iskustvom iz brojnih europskih restorana s Michelinovim zvjezdicama i vlasnik zagrebačkog Bekala, najavljuje kuhinju koja će biti moderna i osobna, fokusirana na jadransku ribu, zanemarene vrste i filozofiju potpunog korištenja namirnice. Spinnakerov koncept pritom se prirodno vraća moru kao glavnoj inspiraciji.
Maljevac će paralelno oblikovati servis prema visokom standardu, s naglaskom na preciznost i nenametljivu profesionalnost. Prostor restorana tijekom zime prolazi blagu obnovu kako bi u proljeće bio usklađen s novom vizijom.
Valamar
Valamar ističe da dolazak Turkovića i Maljevca dodatno jača lokalnu gastronomsku scenu i poziciju Poreča kao važne gourmet destinacije. Spinnaker trenutnu fazu završava svečanom novogodišnjom večerom, a novo razdoblje započinje na proljeće.
Radovi planirani projektom trebali bi započeti u idućih mjesec dana, najkasnije do siječnja 2026. godine, te kroz različite faze u godinu i pol dana, finalizirati se do kraja kolovoza 2026. godine.
Chef Marko Turković preuzima kuhinju restorana Spinnaker od proljeća, a u Poreč s njim dolazi i ugostiteljski profesionalac i batler Ivan Maljevac, zadužen za oblikovanje autentičnog servisnog iskustva.
Vozač je zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio automobila, zagrebačke registracijske oznake, kojim je ispred njega upravljao 23-godišnjak.
Nesreća se dogodila 1. prosinca oko 10.30 sati u Puli kada je nepoznati vozač upravljao automobilom kolnikom Ulice Dubrovačke bratovštine te je na pješačkom prijelazu udario u maloljetnu pješakinju
Ako se radi o plemenitoj periski, otkriće novih mladih jedinki predstavlja ohrabrujuću vijest. Ako je riječ o Pinna rudis, ovo bi bio najsjeverniji dosad zabilježeni nalaz u Mediteranu.
Ovogodišnja glavna zvijezda "Božića u Labinu" legendarni je pjevač grupe Bijelo Dugme, sa zavidnom solo karijerom - Željko Bebek. Ova institucija regionalne estrade obilježava pola stoljeća svoje glazbene karijere, a ponovni dolazak u Labin najavljuje nakon dužeg razdoblja.
Student iz Pazina i apsolvent FKIT-a, Ivan Sloković, osvojio je 3. mjesto na prestižnom međunarodnom natjecanju Eureka IIEC 2025 sa svojom inovacijom ConCure – betonom koji se sam "zacjeljuje" i rješava problem korozije armiranih konstrukcija.
Pacijenti iz Istre, Hrvatske i drugih zemalja moći će računati na brže, kvalitetnije i sigurnije očuvanje i razmjenu medicinske dokumentacije. Sustav je usklađen s najvišim standardima zaštite podataka i privatnosti pacijenata.
Ovo priznanje smješta Rašu na kartu najinovativnijih i najvrjednijih turističkih doživljaja jugoistočne Europe te potvrđuje da autentična baština, predstavljena s poštovanjem i strašću, može postati međunarodno prepoznat turistički proizvod.
Pula Eye, smješten na karolini uz Arenu, bit će službeno otvoren danas u 15:00 sati. Posjetiteljima će ponuditi panoramski pogled na grad, obalu i povijesne znamenitosti, što ga čini jednom od glavnih zimskih atrakcija u Istri.