Puležan Luka Jurić nastavio niz osobnih rekorda: Treći u Hrvatskoj u bacanju kladiva
Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici za seniore i seniorke, koje se u ponedjeljak održalo u Karlovcu, zapažen nastup zabilježio je Puležan Luka Jurić, član riječkog AK Kvarnera.
Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici za seniore i seniorke, koje se u ponedjeljak održalo u Karlovcu, zapažen nastup zabilježio je Puležan Luka Jurić, član riječkog AK Kvarnera, pod stručnim vodstvom trenera Marina Premeru.
U disciplini bacanje kladiva (7,26 kg) Luka je briljirao ostvarivši novi osobni rekord već u prvom hitcu – koji je potom rušio iz pokušaja u pokušaj, potvrdivši time izvanrednu formu i napredak koji pokazuje tijekom cijele ove sezone.
U konačnom poretku, Jurić je zauzeo treće mjesto, bacivši kladivo na daljinu od 49,06 metara. Ispred njega plasirali su se Hrvoje Šaravanja s hicem od 55,97 m te višestruki državni prvak i rekorder Matija Gregurić, koji je s impresivnih 72,83 m uvjerljivo osvojio prvo mjesto.
Ovim rezultatom Luka je potvrdio treću poziciju na hrvatskoj seniorskoj rang listi za sezonu 2025., što dodatno potvrđuje kontinuitet njegovih izvrsnih nastupa.
Foto: AK Spektar
Jurićev atletski uspon počeo je doživljavati značajne pomake nakon promjene kluba prošle godine, kada je prešao u AK Kvarner zbog, kako sam ističe, „nedostatka kvalitetnih i stručnih uvjeta za trening“ u prijašnjoj sredini.
Pod vodstvom iskusnog trenera, Luka je vidljivo napredovao – na svakom natjecanju bilježi novi osobni rekord, a njegova stabilnost i forma sugeriraju da bi ova sezona mogla biti najuspješnija dosad.
Pred Lukom su novi izazovi i prilike da dodatno potvrdi svoj status jednog od najperspektivnijih bacača kladiva u Hrvatskoj. Atletika u Puli, ali i cijeloj Istri, zasigurno može biti ponosna na ovakvog sportaša.
Program okuplja važna imena hrvatske gastronomske scene uz provjerene kuharske majstore EGCI-ja. Teme ciklusa su valorizacija lokalnih namirnica i mikrolokacija, umjetnost sljubljivanja hrane i pića, održivost te kreativnost u kuhinji. Edukacije će se održavati tijekom listopada i studenoga 2025.
Od 6. do 8. studenog Giardini u Puli postaju središnje mjesto jesenske zabave – stiže nam omiljena manifestacija Martinje u Puli tijekom kojega posjetitelje očekuje bogat program ispunjen vinom, glazbom i vrhunskom hranom.
Projekt je interdisciplinarno kulturno-antropološko istraživanje i participativni rad u zajednici, a fokus je na ulozi žena u brodogradilištu Uljanik te njihovu doprinosu društvenom, kulturnom i urbanom razvoju Pule.
"Predviđa se mogućnost uvođenja nagrada za osobe koje prijavljuju protuzakonito odbacivanje otpada, bilo u prirodi ili pored spremnika, kao i uvođenje video nadzora na lokacijama na kojima se može očekivati nepropisno odbacivanje otpada, kao i zapošljavanje većeg broja komunalnih redara"
Interes je rastao iz sata u sat. „Prvotno smo dogovorili po jednu izvedbu u Puli i Opatiji. U Opatiji je prva planula pa su tražene još dvije, potom se rasprodao termin u Puli pa smo dodali i tamo još jedan. Na kraju smo stali na pet, jer šesta u jednom danu ne dolazi u obzir“, navodi Rabar.