Od 6. do 13. travnja u Rovinju se već petnaesti put održava manifestacija Putevima rovinjskih delicija. Ove godine u manifestaciju je uključeno 12 restorana, a službena promocija događaja održala se u petak, u restoranu Sidro. Manifestacija se provodi na proljeće i ujesen sa ciljem produljenja turističke sezone te upoznavanja gostiju s lokalnom gastronomijom mediteranskog tipa te s vinima i maslinovim uljima.
Svježe i sezonske lokalne namirnice
Uvijek se služe kvalitetne i svježe lokalne namirnice sezonskog karaktera, a gostima će na raspolaganju biti riblji i mesni meni, uz promotivnu cijenu od 120 kuna te uz čašu vina po izboru. Gosti su sve zadovoljniji iz godine u godinu, kazali su danas organizatori.
Privlačenje domaće klijentele
Kako je kazao predsjednik Ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Istarske županije, Stanislav Briškoski, iznimno je zadovoljan ovakvim privlačenjem domaće klijentele u vrhunske restorane koji se mogu pohvaliti i vrlo kvalitetnim kuharima. 'Suradnja s domaćim ugostiteljima na visokom je nivou. Svi su zadovoljni što nam ovakve manifestacije oplemenjuju sezonu i na taj način se možemo posvetiti domaćim gostima što nam je uvijek drago', kazao je Briškoski.
Vrsni i maštoviti rovinjski kuhari
Domaćica, vlasnica restorana Sidro, Gordana Pauletti, istaknula je kako joj je ovo oproštajna godina u restoranu koji posluje pune 53 godine te je sad vrijeme da sinovi preuzmu obiteljski posao. Upravo će oni gostima pripremati dva menija; mesni koji čine sarma u listu vinove loze, domaći sirni namazi i kajmaci. Dok riblji meni čine namaz od tune, brancin s prilogom od blitve i krumpira te morski plodovi u blanširanim listovima blitve s umacima.