U ponedjeljak je u Poreču održana sjednica Ceha za ugostiteljstvo i turizam Obrtničke komore Istarske županije na kojoj je bilo govora o turističkoj sezoni.
''Ceh je analizirao pokazatelje turističke sezone te zaključio kako je ona bila dobra, bez obzira na određene negativne medijske napise.
Istaknuto je kako kvalitetu neizostavno prati odgovarajuća cijena, a rast cijena potaknut je uglavnom cijenom namirnica u nabavi i cijenom rada.
Naglašen je problem komunalnih usluga, odnosno rasta cijena i nedovoljne (u nekim sredinama) razine. Radna snaga i njen nedostatak također uzrokuje velike teškoće, a istaknut je pozitivan primjer suradnje sa strukovnim školama i uzimanje učenika na stručnu praksu'' poručili su.
Članovi Ceha sudjelovat će na Kongresu ugostitelja Hrvatske obrtničke komore, koji će se održati u Tuheljskim toplicama od 26. do 28. studenog, a Ceh će organizirati i prezentaciju istarske gastronomske ponude u Italiji, u suradnji s kolegama iz talijanskih regija Veneto i Friuli-Venezia-Giulia.