ROVINJSKI UGOSTITELJ BERISLAV TAVAS: 'Nisam imao srca zatvoriti i ostaviti djelatnike bez primanja’

IstraIN

2 Veljača 2021 I 06:58

ROVINJSKI UGOSTITELJ BERISLAV TAVAS: 'Nisam imao srca zatvoriti i ostaviti djelatnike bez primanja’

Berislav Tavas, vlasnik renomiranog restorana ‘Maslina’  prošlogodišnji kao i postojeći ‘lockdown’ ugostiteljskih objekta nije iskoristio da objesi lonce i kuhaču o klin.

Jedan je od rijetkih koji je nastavio raditi onako kako mu je to dozvoljeno – naručenu hranu dostavljati na kućne adrese.

-Razmišljajući što učiniti zatvoriti ili ostati na ‘neki’ način otvorenim, odlučio sam se za potonju varijantu. Prvenstveno, razmišljao sam  o svojim djelatnicima (od kojih velika većina radi kod mene čitav niz godina) što će biti ostavim li ih bez primanja. Dakle, srce je reklo svoje i to je osnovni razlog što sam ostao otvoren, objašnjava Tavas, kojeg automatski pitamo je li pogriješio u svojoj odluci.

tavas1.jpg

-Pogriješio nisam i opet bih isto postupio neovisno o tome s koliko sam se problema i  besanih noći suočio. Konkretno, moj je promet pao za otprilike 75 posto, nema prodaje piće, marže su puno manje, s cijenama se išlo dole... Ipak, i  najiskrenije najviše je problema bilo vezano za nerazumijevanje novonastale situacije od strane nekih zaposlenika koji nisu htjeli ili željeli razumjeti situaciju u kojoj smo se svi (pa tako i oni sami) našli.

No, uzevši u obzir da smo svi samo ljudi s različitim potrebama i problemima  - bolesnim članovima obitelji, kreditima, s malom djecom o kojoj treba brinuti, najmodavcima kojima valja platiti podstanarstvo... dobro je prošlo. 

Unatoč svemu uspjeli ste zadržati sve djelatnike. Nije bilo otpuštanja a plaće su redovno stizale?

Konkretno, čekao sam na obećani novac tri mjeseca, koji je upravo stigao i sad ipak lakše dišem (ako ne spomenem zaostatke režije i najma) kaže nam Tavas, koji je 1998. godine otvorio 'Maslinu' u kojoj je pravi biznis i ime izgradio na pizzama koje i danas obožavaju Rovinjci i gosti, a nastavio s 'proizvodnjom' ostale hrane koja je Maslinu kategorizirala među sam vrh ozbiljnih i kvalitetnih restorana u Rovinj.     

tavas2.jpg

-Nadam se da ćemo otvoriti pred Uskrs iako bih najsretniji bio da se to dogodi za Dan žena, odnosno početkom ožujka.

Isto tako, nadam se i da će sezona biti koliko toliko odrađena ili barem na razini prošlogodišnje. Što se tiče mog razmišljanje vezanog za najave i pozive na prosvjed ugostitelja jedino što u ovom trenutku mogu reći to je da razumijem razloge. Ponavljam situacija je vrlo teška, mnogi nemaju za kruh, Uostalom, i sam sam s trI mjeseca zakašnjenja dobio od države novac za zaposlenike.

Iskreno, da novac nije stigao, ne znam što bih i kako dalje, kaže nam rovinjski ugostitelj Berislav Tavas.

Ostavite komentar