
Na Rovinjštini još jedan zanimljivi pust - politička satira vođe HVZ-a kojeg prate ovce
Kod mjesta Matohanci na Rovinjštini pust nasmijava prolaznike.
11:06Prije 56 d22.02.2025
Na Antonju 17. siječnja u 17 sati, ekipa Labinjonske Kompanije – Domoće Folšarije podignut će Pusta na Zelenicama u centru grada, to znači samo jedno – karneval može početi!
18. siječanj, “Folšarija” sprema maske te kreće na gostovanje na Halubajski karneval u Viškovo te obližnju Studenu.
Kod mjesta Matohanci na Rovinjštini pust nasmijava prolaznike.
11:06Prije 56 d22.02.2025
Brojne maškarane grupe okupit će se na Karolini podno Arene i netom prije podneva krenuti na svoje prvo predstavljanje koje će se održati ispred Arene.
20:28Prije 57 d20.02.2025
Nakon što tamo unesu malo svog ludila, 25. siječnja gostuju u Gologoričkom dolu na plesu pod maskama.
8. veljače dolazi red na tradicijski đir po selima – “Folšarija” kreće u lokalnu turneju, šireći dobru vibru i smijeh. 15. veljače pozvani smo na Srakarski fašnik u Sračinec.
Veliki trenutak stiže 1.ožujka – maškarani mimohod po Zelenicama! Šuška se da će mališani iz vrtića i osnovnih škola biti glavne zvijezde, ali znate kako to ide – nitko neće ostati neprimijećen!
Nakon povorke, svi pravac na maskenbal u “Me Gustu”, jer što je mimohod bez dobre zabave?
Sljedećeg dana, 2. ožujka, “Folšarija” će se pridružiti velikoj fešti na Riječkom karnevalu.
Sve završava 4.ožujka na Trgu labinskih rudara, gdje će Pust biti osuđen, spaljen i ostavljen da okaje sve grijehe. Procesija počinje u 17 sati, pa nemojte kasniti – Pust to sigurno neće!
Spremite maske, naoštrite plesne cipele i pridružite se karnevalskom ludilu! “Folšarija” vas čeka s osmijehom i spremna je da cijeli Labin pretvori u pravi maškarani raj!
Pod nazivom “Proljetni reset - Kako podržati tijelo nakon zime”, predavanje će se baviti temama buđenja tijela i regeneracije, posebno detoksikacijom jetre u cilju podržavanja organizma nakon zime, biljkama i pripravcima koji mogu pomoći u otklanjanju proljetnog umora te pripremom za sezonu alergija
14:08Prije 5 h19.04.2025
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
13:34Prije 6 h19.04.2025
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 9 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 12 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 12 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 21 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 23 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 1 d18.04.2025