U suradnji sa ‘Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor’, kao nositelj projekta, i ‘Ugostiteljsko-turističkom školom Beograd’, rovinjska Strukovna škola Eugen Kumičić pokrenula je projekt Make It Green koji traje sve do kolovoza 2024. godine, a koji će se odvijati u nekoliko faza u Rovinju, Mariboru i Beogradu.
Svjesni problema povezanih s bacanjem hrane, masovnog turizma i otpada projektom se želi usredotočiti na tri cilja: Zeleni turizam, Kuhinja bez otpada i Otpad kao poslovni poklon.
‘’Radi se o problemu povezanim s bacanjem hrane, masovnog turizma i otpada. Projektom se želimo fokusirati na tri cilja: Zeleni turizam, Kuhinja bez otpada i Otpad kao poslovni poklon. Projekt će se odvijati u nekoliko faza u kojima će učenici i nastavnici boraviti u Rovinju, Mariboru i Beogradu u razdoblju do kolovoza 29024. godine.
Vjerujem da će ovaj projekt na kraju polučiti svoj cilj odnosno da se pripremi knjižica s receptima koji će sadržavati jela spravljena s neiskorištenim namirnicama’’ rekao je ravnatelj Strukovne škole Eugen Kumičić, Emil Nimčević.
Vrijednost projekta iznosi 30 tisuća eura. Riječ je o Erasmus+ projektu za Mala partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, financiran od Europske Unije.
Ostavite komentar