
Istarski bijeli tartuf na dobrotvornoj aukciji u Sotheby'su!
Jedinstveni istarski gastronomski dragulj na prodaji u epicentru svjetske kulture i luksuza u dobrotvorne svrhe.
21:35Prije 2 h17.10.2025
Još nedavno smo pisali o drastičnim poskupljenjima koje zahvaćaju hrvatsku obalu u ljetnim mjesecima da bismo i ovoga puta dobili 'točku na i'.
Naime, uspoređujući cijene pojedinih proizvoda početkom svibnja i danas, krajem srpnja, vidljiva su zaista brutalna poskupljenja koja vrijeđaju zdrav razum.
Očito, vodeći se mantrom kako su svi građani koji žive uz obalu izrazito bogati jer svi žive od turista, a ljeto služi da bi se opelješilo te iste turiste, trgovački centri odlučili su dodatno 'omastiti brk'.
Tako smo još nedavno imali prilike slušati i čitati o tome da litra i pol mineralne vode košta 12,99 kuna dok je recimo pecivo od 30 grama koje zimi košta 0,69 kuna, u jednom trgovačkom lancu sada 2,49 kuna što znači da bi ljeti, kilu tog kruha platili 83 kune dok je recimo zimi cijena istog tog kruha 23 kune.
CIJENA HRENOVKA PORASLA ZA 200%
Ništa bolje nije niti sa kozmetikom, pa je tako cijena klasične Niveine kreme za tijelo skočila preko 50 kuna dok se prije samo dva mjeseca ta ista krema mogla kupiti za manje od 40 kuna.
No, šok smo doživjeli kada smo usporedili cijenu hrenovki početkom svibnja i danas. Naime, hrenovke marke Frankfurt prije samo dva mjeseca koštale su 2,49 kuna za 100 grama a na čestim akcijama iste se moglo kupiti i po cijeni od 1,99kn, dok sada, dva mjeseca kasnije, cijena tog istog proizoda je narasla za bezobraznih 200% i sada te iste hrenovke koštaju nevjerojatnih 5,99 kuna.
Za komentar o drastičnim poskupljenjima pitali smo i u jednom trgovačkom lancu a odgovor ćemo objaviti kada i ako nam ga dostave.
Dok ministar Gari Cappelli tvrdi kako smo nadoknadili srpanjski minus sa početka mjeseca, javlja se pitanje treba li se netko ozbiljno početi baviti ekstremnim poskupljenjima koja ne prate standard hrvatskih građana a koja se u konačnici reflektiraju na cjelokupni hrvatski turizam ali i gospodarstvo.
Iako postoje pomaci u prehrani u osnovnim školama, još uvijek ima mnogo prostora za napredak, istaknula je nutricionistica iz Službe za promicanje zdravlja Ivana Šimić.
17:23Prije 7 h17.10.2025
Šampionska titula na ISAP-u 2025. dodatno potvrđuje dugogodišnju tradiciju i kvalitetu proizvoda iz ovog dijela Šibensko-kninske županije.
16:31Prije 7 h17.10.2025
Bivša studentica pulskog Sveučilišta, dr. sc. Doris Cerin Otočan, obranila je doktorski rad pod naslovom „Kultura – jedno od strateških izvorišta turističke ponude Istarske županije“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Aljoše Vitasovića.
16:15Prije 8 h17.10.2025
Osim dobre hrane, vikend će se nastaviti uz brojne popratne sadržaje – od radionica i degustacija do raznovrsnog kulturno-zabavnog programa.
15:09Prije 9 h17.10.2025
Investicija vrijedna 200 milijuna eura u Poreču najznačajniji je projekt u hrvatskom turizmu i primjer održivog razvoja destinacije, čije otvorenje je najavljeno na proljeće 2026.
14:53Prije 9 h17.10.2025
Veliki broj mlađih i starijih građana je sa zanimanjem pogledao informativne letke i popunio anketni upitnik iz projekta „Zajedno“ u kojem su saznali i određene, neočekivane informacije o pojavnim oblicima ove vrste kriminaliteta.
14:47Prije 9 h17.10.2025
Tom prigodom predsjednik Milanović sastao se s vodstvom tvrtke te je upoznat s rezultatima poslovanja kompanije koja je prema riječima direktora Marka Despota izrasla u jednog od vodećih proizvođača u regiji s jasnim fokusom na domaće tržište, ali i snažnim izvoznim usmjerenjem.
13:14Prije 11 h17.10.2025
U skladu s mjerama propisanim Programom zaštite divljači za područje Grada Pula-Pola, nastavlja se Plan provedbe mjera za sprječavanje šteta od divljači.
12:29Prije 12 h17.10.2025
Ostavite komentar