Večeras u Puli ne propustite poetsko-glazbenu večer s Draganom Gortanom, Ivom Gortan i Aldom Foškom
Pjesničko-glazbena večer Pramjera ljubavi, nazvana prema Gortanovoj zbirci, počinje u 19 sati i ulaz je slobodan.
13:18Prije 11 min18.09.2025
Iza nas je Nacionalni dan darivatelja krvi. I mi smo ga željeli obilježiti te smo u goste pozvali jednog našeg sugrađanina koji je to učinio ni manje ni više nego punih 75 puta. On je Elvis Matošević, naš ovotjedni Dobar primjer.
Cijela priča je krenula još u djetinjstvu kada se našao u situaciji u kojoj je njegov otac darovao krv u trenutku potrebe. Počeo je postavljati pitanja, a dobiveni odgovori su ga potakli na razmišljanje. Sam je na stolicu sjeo kao devetnaestogodišnjak.
Kaže, tada su doze bile oko 3 dcl, kasnije se to povećalo na nešto manje od pola litre. Od tada do danas je Elvis darovao tridesetak litara krvi.
Vesele i vedre naravi, ni on ni njegovi „kolege po darivanju“ ne razmišljaju previše o tom hvalevrijednom činu. Tri puta godišnje, koliko je dozvoljeno darivati, susreću se u već poznatom sastavu, pruže ruku i čekaju, a nakon procedure zajednička marendica i malo crnog vina za osnaživanje su uvijek dobrodošli. Elvis, svima nama poznat kao glazbena duša, o tom činu priča kao o sastavnom dijelu života, nečemu što čini s lakoćom i bez ustručavanja. Svima onima koji to žele, ali se možda boje igle poručuje: "dođite. Samo dođite."
A mi na samom kraju nadodajemo: naša je želja ugostiti sve darivatelje, što je neizvedivo zbog fizičkih ograničenja. Neovisno o tome, ovim putem se zahvaljujemo Elvisu i svakom darivatelju pojedinačno, ali i svima onima koji će to u budućnosti postati. Hvala Vam!
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 6 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 18 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 21 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar