
Organum Histriae: Ovog vikenda besplatna vođena tura u Rovinju i dva koncerta u Puli i Bujama
Vikend u znaku orgulja – srednji vijek, suvremena improvizacija i besplatna vođena tura!
20:28Prije 51 min18.09.2025
Na sva zvona ovih se dana priča o povećanju brojki novozaraženih, isto tako piše se i o rekordnim turističkim dostignućima.
Gle čuda, brojke rastu!
Kada je riječ o našoj Istri, prema službenim brojkama na temelju PCR testiranja, u -našoj je županiji dnevno 7-8 novooboljelih. Čak i da pomnožimo tu brojku puta deset, dođemo do dnevnih brojki od 70-80 novozaraženih!
Velika brojka?
Dodajmo ovdje kompletnu informaciju, kako uz cca 250 tisuća domicilnog stanovništva, u našoj županiji se nalazi isto toliko i gostiju. Tu brojka automatski skače na cca pola milijuna ljudi u našoj županiji!
I onda svi pričaju o velikom porastu novozaraženih! Zamislite.. gle čuda brojke rastu kao što raste i brojka gostiju na našem Poluotoku!
Svi bi mi i jare i pare.
U svakom slučaju ova sezona dokaz je koliko su ljudi umorni od ograničenja, možda je došlo vrijeme da jednom pokažemo da je mala Hrvatska ipak bar malo ispred vremena, možda poput Švedske i Engleske.. a možda i ne!?
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
16:15Prije 5 h18.09.2025
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 13 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar