Rovinjski srednjoškolci pozivaju vas na prezentaciju i degustaciju slatkih suvenira

IstraIN

25 Kolovoz 2021 I 09:36

Rovinjski srednjoškolci pozivaju vas na prezentaciju i degustaciju slatkih suvenira

Učenici rovinjske Strukovne škole Eugen Kumičić zajedno s partnerima Maistrom, udrugom Faro 11, rovinjskom turističkom zajednicom i Srednjom školom Zvane Črnja realizirali su projekt ‘Bake it away’ za što su od ministarstva dobili 34 620 kuna.

"Bake it away" projekt je koji spaja nove tehnologije, kulturu, turizam i gastronomiju pokušavajući odgovoriti na pitanje novog turističkog proizvoda koji turistima pruža lokalno iskustvo kroz samostalno stvaranje (pečenje) vlastitog suvenira inspiriranog rovinjskom materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom.

Prepoznatljivi rovinjski simboli poput: sv. Eufemije, Balbijevog luka, rovinjske Batane, nara kao simbola grada, gradske ure i grba sv. Jurja, poslužili su kao motivi koji su preneseni na kalupe za kolače.

Učenici Srednje škole Zvane Črnje, uz pomoć mentora, navedene su simbole pomoću IT tehnologija odradili u traženi format te ih isprintali na 3d printeru te ih na taj način pretvorili u kalupe za kolače.

Učenici Strukovne škole Eugena Kumičića, smjera slastičarstvo, osmislili su recepte i ispekli kekse s navedenim motivima koje će građani i gosti Rovinja moći kušati ovog četvrtka.

Naime, 26. kolovoza od 10 do 13 sati na obali Pina Budicina u samom centru Rovinja učenici će predstaviti projekt ‘Bake it away’ dok će posjetitelji imati priliku i degustirati ovaj slatki souvenir s motivima Rovinja.

viber_image_2021-08-24_12-18-12-731.jpg

‘’Posebno želim istaknuti i pohvaliti našu profesoricu Tanju Ranić Rovis koja je projekt osmislila i uz pomoć nas kolega projekt prijavila. Ovaj će proizvod turistima pružiti lokalno iskustvo kroz njihov vlastiti angažman.

Naime, turisti će dobiti mogućnost da uz pomoć učenika, na gradskom trgu, koristeći naše kalupe, ispeku vlastiti suvenir i odnesu ga kućama u posebno, za ovu priliku dizajniranim kutijama i vrećicama, koje će osim sastojaka i recepta sadržavati i kulturno povijesne informacije o ukusnim motivima’’ rekao je za IstraIN, ravnatelj Emil Nimčević. 

Ostavite komentar