
Umag: Zastrašivao žene i pokušavao od njih naplatiti nepostojeći dug
Umaška policija uhitila 62-godišnjeg Talijana zbog pokušaja iznude!
11:15Prije 21 min18.09.2025
Predstavnici UABA Rovinjštine i Grada Rovinja su u četvrtak, 10. listopada, položili cvijeće na spomeniku posvećenom Antonu Bučkoviću, povodom godišnjice njegove smrti.
Anton Bučković je bio borac 1. partizanskog bataljuna 1. Istarske brigade „Vladimir Gortan“, ranjen 30. rujna 1943 g. kod Vodnjana . Aktivisti NOP-a su ga prebacili na liječenje u bolnicu u Rovinju, ali su ga Nijemci otkrili i objesili na trgu. Komemoraciji je prisustvovao i gradonačelnik Marino Budicin sa suradnicima.
Zanimljivo je da je spomenik izradio Dubrovački kipar, jedan od važnijih u bivšoj državi, Marijan Kocković (1923-1991), koji je ujedno i autor fontane koja se nalazi na Trgu.
Nakon polaganja vijenca na trgu, predstavnici UABA Rovinjštine uputili su se na Gradsko groblje, gdje su zapalili svijeću na grobu gdje je Bucković pokopan.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 4 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 16 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 19 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar