
Umag: Muškarac predao policiji tri ručne bombe
Umaška policija evidentirala je slučaj dragovoljne predaje oružja, pri čemu je jedna osoba značajno doprinijela javnoj sigurnosti
22:00Prije 2 h20.10.2025
U četvrtak, 14. ožujka, u 17 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina „Valsaline, zeleno srce Verude“. Na tribini u organizaciji inicijative Jestiva Pula govorit će se o prijedlogu za realizaciju edukativnog i jestivog parka, šumskog vrta, gradskog voćnjaka i društvenih vrtova na sada zapuštenom djelu Valsalina.
Prijedlog će predstaviti Iva Maslovar, inicijatorica, i članovi Inicijative „Jestiva Pula“ dr. sc. Nediljko Landeka, prof.dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac, dipl. ing. Tamara Brščić te dr.sc. Andrea Budiša.
Cilj tribine je osvještavanje građana o potrebi prilagođavanja klimatskim promjenama ekološki odgovornom urbanom poljoprivredom s posebnim naglaskom na potrebu uključivanja i sudjelovanja građana u uređenje i očuvanje Valsalina.
Stoga iz Inicijative „Jestiva Pula“ pozivaju sve građane na sudjelovanje u ovoj tribini, posebice stanovnike Verude na čijem je području uz postojeće vrtove predviđena realizacija edukativnog i jestivog parka, šumskog vrta, gradskog voćnjaka i društvenih vrtova.
Na tribini će biti prikazan kratak film Pulske filmske tvornice, snimljen na lokacijama na Valsalinama na kojima bi se trebao realizirati projekt „Jestive Pule“, a potom će gosti i partneri ove Inicijative - permakulturna dizajnerica i edukatorica mag.ing.arch. Cvijeta Biščević, praktičar permakulture Nenad Maljković, te vrtlar, hortikulturni dizajner i florist Kruno Pekas - govoriti o potrebi i načinima implementacije permakulturnih načela na području Valsalina, te o njihovim iskustvima stečenim na brojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Nakon nekoliko sunčanih i toplijih dana, početak novog tjedna donosi promjenu vremena – oblake, jugo i povremenu kišu koja će najviše zahvatiti riječko područje i sjever Istre.
16:08Prije 8 h20.10.2025
Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, koji je ove godine održan po 17. put, privukao je desetke tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, nudeći degustacije vrhunskih pršuta, zabavne sadržaje, glazbene nastupe i edukativne panele o proizvodnji i promociji pršuta.
14:48Prije 9 h20.10.2025
Ono što je započelo kao javni sukob pretvorilo se u priču koja je obuzela medije i fanove, a kulminacija je stigla u obliku nove glazbene suradnje i spektakularnog animiranog spota.
12:20Prije 11 h20.10.2025
Zalihe su ograničene, a najpopularniji artikli nestaju brzo, zato nemojte čekati i osigurajte svoje favorite već danas.
10:24Prije 13 h20.10.2025
Ono što osteoporozu čini posebno podmuklom jest činjenica da se razvija godinama, bez očitih simptoma. Često se dijagnosticira tek nakon prvog prijeloma, kada je bolest već uznapredovala.
07:46Prije 16 h20.10.2025
Svjetska proizvodnja jabuka iznosi oko 70 milijuna tona. Najveći proizvođači jabuka u svijetu su Kina s 44 milijuna tona, zatim zemlje EU s oko 10,7 milijuna tona, SAD s 4,7 milijuna tona, Turska s 2,8 i Indija s 2,3 milijuna tona.
06:45Prije 17 h20.10.2025
Počela je berba maslina, a s njom dolaze i mnoge opasnosti koje prijete beračima u maslinicima.
22:15Prije 1 d19.10.2025
Za ovu prigodu u Poreč će doputovati osam chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe – Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
20:28Prije 1 d19.10.2025
Ostavite komentar