SPOJ JEDRENJA I GASTRONOMIJE Uspješno održano održano treće izdanje Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star

IstraIN

22 Travanj 2024 I 12:52

SPOJ JEDRENJA I GASTRONOMIJE Uspješno održano održano treće izdanje Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star

Subota je bila obilježena nezaboravnim iskustvom na moru i u kuhinji, a Arena Hospitality Group i ove je godine bila partner u održavanju spektakularnog događaja - Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2024 koji je održan u Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotelu.

Flota Maxi jedrilica okupila je nagrađene poznate kuhare čije kulinarske kreacije odražavaju gracioznost i preciznost kao i same jedrilice.

Nakon uzbudljivih jedriličarskih natjecanja, majstori kulinarstva zauzeli su scenu u kuhinji Grand Hotela Brioni i stvorili čaroliju na tanjuru.

Kuhari su već nagrađivani svjetski priznatim Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau nagradama, što je jamčilo vrhunsko iskustvo. Umijeće kuhara ocjenjivao je stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, Chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji.

U stručnom žiriju bio je i Stefano Vegliani, sportski novinar i autor tri knjige o jedrenju, kao i Fausto Arrighi, Michelinov inspektor i gastroznalac koji je posjetio oko devet tisuća restorana u svijetu o hrvatskoj gastronomiji! Nije nedostajalo ni poznatih lica koji su uživali u ovom spektaklu.

Federico Quaranta, voditelj najpoznatijeg vinskog programa Decanter, novinari i mediji iz Linkiesta Gastronomica, Luxury prêt-à-portera, Rumors Lifestylea, slovenskog Drive&Stylea, i lokalnih pulskih medija, bili su samo neki od brojnih gostiju koji su prisustvovali ovom nezaboravnom događaju, kao i nekoliko influencera.

1_Predsjednik_Uprave_AHG_Reli_Slonim_i_pobjednik_po_izboru_VIP_uzvanika_Alessandro_Rossi.jpg

Maxi On Cooking Star 2024 nije samo bio natjecanje već i prava poslastica za sva osjetila. Sve namirnice bile su lokalne, a pripremljeno je sedam izvanrednih jela od ribe i povrća. Uz savršen spoj okusa, tehničke vještine i kreativnosti, dodijeljena je posebna nagrada za titulu pobjednika kulinarskog showa.

Prema glasovima stručnog žirija kojim je predsjedavao popularni pulski chef David Skoko, a u kojem je bio i Executive Chef Grand Hotela Brioni, Luka Jukić, pobjedu je odnio Salvatore Bianco iz Napulja, dok je počasni žiri izabrao jelo mladog Alessandra Rossija.

Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group, u ime žirija VIP publike, dodijelio je glavnu nagradu Alessandru Rosiju iz restorana Gabbiano 3.0 - Marina di Grosseto – boravak u Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotelu.

Uz to, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group zahvalio se svima koji su sudjelovali u eventu koji se već treću godinu za redom održava u Grand Hotel Brioni Pula te naglasio kako su upravo ovakvi posebni eventi koji objedinjuju luksuzni sport i vrhunsku gastronomiju nešto što se izdvaja i čini naše podneblje sve više prepoznatljivim za ovakve jedinstvene, selektivne oblike turizma.

Osim sporta i gastronomije, cijeli jedriličarski događaj nadilazi granice i predstavlja prekrasan krajolik Istre. Od slikovitog Rovinja do povijesne Pule, sudionici i gledatelji svake su godine sve više očarani ljepotom sjevernojadranske obale, a Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star događaj je koji ostaje nezaboravan, kako za sudionike, tako i za publiku.

GHB_Maxi_On_Cooking_Star_2024_12.jpg

Ostavite komentar