Manje od dva tjedna preostalo je do početka trećeg izdanja GinIstre, najvećeg međunarodnog festivala gina u Hrvatskoj i regiji.
I ove godine u Rovinj stižu domaći i međunarodni stručnjaci s brojnim zanimljivim predavanjima, radionicama, panelima, ali i masterclassovima.
Na jednom mjestu okupit će se stručnjaci te domaći i strani izlagači koji će u Staroj tvornici duhana u Rovinju imati priliku razmijeniti znanja i iskustva.
Prvi dan festivala, 25. listopada, započinje u 15:00 sati otvaranjem u Glavnoj dvorani, dok će svečano proglašenje pobjednika festivala uslijediti u 15:30. Nakon toga slijedi niz zanimljivih predavanja i panela, poput rasprave o razvoju turističkih destinacija kroz selektivne oblike turizma, te masterclassa o destilaciji i kombinacijama gina.
Glazbeni program uključuje nastupe Matea Pilata u 20:00, Matije Cveka u 22:00 te DJ-a SoChic u ponoć.
Drugog dana festivala, 26. listopada, program počinje u 15:00 sati, a obuhvatit će predavanja o prepoznavanju autentičnosti destilata, brendiranju gina i upotrebi voćnih destilata u proizvodnji. Paneli i masterclassovi bit će posvećeni tehnici izrade kreativnih koktela i degustaciji gina.
Glazbeni dio večeri predvodit će Gordan Gregurović u 20:00, popularni TBF u 22:00 te DJ Frenki u ponoć.
Podsjetimo, svoje sudjelovanje potvrdilo je čak 47 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Slovačke, a među njima je čak 36 destilera koji će se predstaviti sa 70-ak vrsta ginova.
Festival je postao sinonim za učenje, razmjenu iskustva i uživanje, pružajući priliku posjetiteljima da na jednom mjestu spoje ugodno s korisnim, a upravo treće izdanje GinIstre u Rovinju obećava biti najbogatije i najuzbudljivije do sada.
S obzirom na bogat sadržaj i sudjelovanje vodećih stručnjaka, GinIstra potvrđuje svoju reputaciju vodećeg festivala posvećenog ginu u Hrvatskoj.
Ulaznice možete potražiti preko sustava Eventim, a uključuje ulaz na festival, dva bona, radionice, panele, predavanja kao i sam ulaz na koncert dok svim posjetiteljima ostaju čaše u trajnom vlasništvu.
Ostavite komentar