
NABAVITE ULAZNICE NA VRIJEME! Ne propustite predstavu 'Godišnjica mature' u Rovinju
Ne propustite ovu nezaboravnu kazališnu večer punu smijeha, nostalgije i nepredvidivih iznenađenja.
15:12Prije 24 min16.03.2025
Druga sezona Valamarovog projekta „Valamar brine za marende fine“ započela je tjednom domaćih marendi u Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar. Labinska je škola jedna od čak 25 s područja Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koliko ih je Valamar ove godine nagradio „Tjednom domaćih marendi“.
Na natječaju, u kojem se od osnovnoškolaca tražilo da osmisle kreativne recepte za hladnu ili toplu marendu, učenici OŠ Ivo Lola Ribar prijavili su simpatičan i domišljat video uradak s receptom za palačinke s maslacem i medom, pri čemu su glavne sastojke za jelo nabavili od lokalnih proizvođača. Zasluženo, 503 učenika labinske škole uživalo je tako prošloga tjedna u svojoj nagradi – ukusnim i zdravim Valfresco obrocima.
“Cijeli projekt nadmašio je sva naša očekivanja. Počevši od kreativnog zadatka koji je naše učenike potaknuo na razmišljanje o zdravoj prehrani i korištenju lokalnih namirnica, preko profesionalne komunikacije u pripremi Tjedna domaćih marendi, do kvalitetnih obroka i iznimnog zadovoljstva naših učenika. Zahvaljujemo Valamaru na svemu navedenom“, izjavio je Miro Alilović, ravnatelj OŠ Ivo Lola Ribar, Labin.
Drugom sezonom natječaja „Valamar brine za marende fine“ Valamar će u školskoj godini 2024./2025. kroz nagradu „Tjedan domaćih marendi“ osigurati tjedan dana kuhanih, nutritivno uravnoteženih Valfresco obroka za više od 5.200 učenika.
Marende za učenike svih nagrađenih škola pripremaju se u Valamarovoj centralnoj kuhinji u Vinežu, koja ujedno opskrbljuje Valamarove hotele, ali i Valfresco Direkt, online trgovinu s dostavom. Valfresco Direkt nudi širok izbor gotovih i polugotovih jela te drugih proizvoda i namirnica, od kojih su mnogi iz lokalne proizvodnje, uz dostavu na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka.
Centralna kuhinja, smještena u Vinežu, prostire se na 3.400 m2 i opremljena je najsuvremenijom tehnologijom, omogućujući pripremu do 25.000 nutritivno bogatih obroka dnevno, uz pridržavanje strogih standarda sigurnosti hrane. Suradnjom s oko 100 lokalnih OPG-ova i proizvođača, Valamar osigurava visokokvalitetne domaće namirnice za pripremu svojih jela, čime je udio domaćih proizvoda u segmentu hrane i pića dosegnuo čak 78 posto.
Ona spada u red najpoznatijih i najtiražnijih istarskih glazbenika s preko 60 godina umjetničkoga rada i prva je pjevačica koja je na području Istre počela snimati zabavnu glazbu.
10:20Prije 5 h16.03.2025
Marko B. potpisuje singl „One More Time“ koji donosi melodičan spoj modernih produkcijskih elemenata i emotivnih, introspektivnih tekstova koji će sigurno odjeknuti kod svih ljubitelja dubokih, iskrenih priča.
20:28Prije 19 h15.03.2025
Udruga tehničke kulture Galileo Galilei organizira radionicu “Nauči upravljati dronom” namijenjenu učenicima 8. razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola.
15:12Prije 1 d15.03.2025
Prva fotografija IM-2 landera ukazala je kako se stroj prevrnuo na jednu stranu. Gotovo identična se stvar dogodila u prijašnjoj misiji IM-01.
12:20Prije 1 d15.03.2025
Pješačenje je odlična tjelovježba, pruža aerobnu kondiciju i minimalno opterećuje zglobove.
07:15Prije 1 d15.03.2025
Prljavo Kazalište je sinonim za vrhunski rock, energične nastupe i hitove koji su zauvijek oblikovali glazbenu povijest Hrvatske.
21:35Prije 1 d14.03.2025
U sklopu projekta uz niz 'in situ' umjetničkih radionica održanih upravo na poluotoku Vižula, održane su kao novi segment i kulinarske radionice pripreme rimskih specijaliteta za djecu.
20:14Prije 1 d14.03.2025
Ovo je već treća godina zaredom kako se u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, predstavljaju na sajmu u Njemačkoj.
18:13Prije 1 d14.03.2025
Ostavite komentar