Jutros su u programu Rovinj FM-a gostovale Bernardina Hlevnjak, agronomkinja Udruge Agroturist iz Vodnjana te zamjenica vodnjanskog gradonačelnika, Diriana Delcaro Hrelja.
Donosimo program manifestacije „15. Dani mladog maslinovog ulja“ koja započinje u petak u Vodnjanu:
PETAK 15.11.
10.30 Svečana inauguracija skulpture „ULIKI – ALL'ULIVO“ autora Gualtiera Moccenia i Simonea Becka Mocennia (kružni tok Vodnjan-jug)
12.00 SVEČANO OTVORENJE 15. DANA MLADOG MASLINOVOG ULJA
GASTRO SHOW
12.00 Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
15.00 Istrian de Dignan - kuhaj lokalno misli globalno
15.00 "Kulinarske institucije Istre" – ugostitelji koji su pustili neobrisiv trag
15.00 "Kuhinja Paula Kupelwiesera" – kako se jelo na Brijunima prija 100 godina
18.00 "Kulinarske priče s Malog Lošinja"
18.00 "Urban fast food s 0 kilometara"
18.00 "Tartuf i mlado maslinovo ulje – dva istarska super proizvoda"
14.00–17.00 "Evolucija istarske gastronomije by Robert Perić i gosti"
Chef Robert Perić ugošćuje Denia Srdoća, najmlađeg hrvatskog kuhara s Michelinovom zvjezdicom
EDUKATIVNI PROGRAM (Centar za obuku mladih maslinara, Trg javne vage 22)
16.00 Uzročnici sušenja stabala u maslinicima na području Istre, dr.sc. Sara Godena, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
16.20 Čimbenici koji dovode do opadanja plodova masline, Kristina Grozić mag.ing.agr., Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
16.50 Projekt PhytoFarmol: Utjecaj gnojibe na fenolni profil lista masline, Kristina Grozić,
mag.ing.agr., Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
17.00 Napredna rješenja za osiguranje kvalitete i autentičnosti maslinovih ulja, dr. sc.
Karolina Brkić Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
17.30 Mlado maslinovo ulje kao funkcionalna hrana, Nina Penezić Blažević, mag. nutr., Savjetovalište za prehranu, Zavod za
javno zdravstvo Istarske županije
18.00 Kako maslinovo ulje gubi ljekovita svojstva, dr. Ivica Vlatković
ZABAVNI PROGRAM
20.00 Koncert
SUBOTA 16.11.
SPORTSKI PROGRAM: SVETICA TREK – utrka (Start – Narodni trg, Vodnjan)
09.00 Ultra 50 km
10.00 Challenger 27 km
GASTRO SHOW
11.00 Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
13.00 "Češnjak kralj gastronomije" - predstavljanje Udruge proizvođača istarskog češnjaka i upotreba istarskog češnjaka u
gastronomiji
14.00 "Plava Istra i zeleno mlado maslinovo ulje"
17.00 "Tartuf i mlado maslinovo ulje – dva istarska super proizvoda"
17.00 "U istoj padeli: mlado ulje, boškarin i istarski crveni česan"
17.00 "Štorije s Ribarske kolibe"
18.00 "Puži s palentom" – galižanski specijalitet
19.00 "Kulinarske institucije Istre – ugostitelji koji su pustili neobrisivi trag"
19.00 "Kada gosti kuhaju" – gosti DMMU-a kuhaju s profesionalnim kuharima
19.00 "Kako kuhati istarsku biru i mlado maslinovo ulje"
19.00 "Istarska mozarella, novi gastro brand"
14.00–17.00 "Evolucija istarske gastronomije by Robert Perić i gosti"
Chef Robert Perić ugošćuje Davida Skoka, najpopularnijeg hrvatskog kuhara
EDUKATIVNI PROGRAM (Centar za obuku mladih maslinara, Trg javne vage 22)
12:30 Prezentacija kalendara 2020. i godišnjaka poljoprivrednih radova Udruge Agroturist Vodnjan- Dignano
13.00 Obveze u postupanju s otpadom iz poljoprivrede uključujući i postupanje s ambalažom proizvoda za zaštitu bilja,
Koviljka Aškić, univ.spec.dipl.ing
15.00 Zdravstveni učinak maslinovog ulja s povišenom razinom fenola, Prof.dr.sc.Tea Bilušić, Sveučilište u Splitu
15.30 Rak masline, Edo Družetić, dipl.ing.agr.
16.00 Osvrt na sezonu i rezultati monitoringa štetnika masline 2019. na Vodnjanštini, Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio,
dipl.ing.agr., Udruga Agroturist Vodnjan-Dignano i Edi Pastrovicchio, dipl.ing.agr.
ZABAVNI PROGRAM
21.00 Koncert
NEDJELJA 17.11.
GASTRO SHOW
11.00 Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
14.00 Istrian de Dignan - kuhaj lokalno misli globalno
17.00 Dragan Jovanović & Gastro klub Pula
17.00 "Pedoćada iz Limskog kanala na mladom ulju"
17.00 "Sve čari istarskih maneštri"
19.00 "Tartuf i mlado maslinovo ulje – dva istarska super proizvoda"
19.00 Kulinarske institucije Istre – ugostitelji koji su pustili neobrisivi trag"
20.00 "Desert za kraj"…
14.00–17.00 "Evolucija istarske gastronomije by Robert Perić & LF catering"
EDUKATIVNI PROGRAM (Centar za obuku mladih maslinara, Trg javne vage 22)
10.00-12.00 Izrada prirodne kozmetike na bazi maslinovog ulja, mag.pharm Marija Kolarović
Besplatne prijave putem agroturist.vodnjan@gmail.com
Ostavite komentar