Na inicijativu rovinjskog ugostitelja, Stanislava Briškoskog, ujedno i predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, u Rovinju je pokrenuta akcija kuhanja za najpotrebitije sugrađane.
Akcija je krenula danas, u suradnji s Crvenim križem Rovinj-Rovigno, kako bi se sve moglo odviti prema propisima i napucima državnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite na način da se obroci isporučuju beskontaktnim putem s obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19.
Naime, ugostitelj Stanislav Briškoski je u svom restoranu pripremio četrdesetak ukusnih obroka koji su zatim najpotrebitijim građanima podijeljeni uz pomoć članova Crvenog križa Rovinj-Rovigno.
No, kako ovaj hvalevrijedan primjer solidarnosti ne bi ostao samo na Rovinju, Briškoski je otišao korak dalje te predložio i ostalim kolegama na razini Obrtničke komore Istarske Županije da isto učine i u svojim gradovima.
Ideja je prihvaćena s oduševljenjem pa će tako zaživjeti u svim gradovima koji imaju predstavnika Ceha ugostitelja, koji će u narednim danima kontaktirati lokalna društva Crvenog križa, a nastojat će potaknuti i ostale ugostitelje da se priključe. Svi zainteresirani ugostitelji mogu se javiti u Udruženje obrtnika ili Obrtničku komoru u svojim gradovima.
Na taj način, objasnio je predsjednik Ceha ugostitelja Istre, odlučili su doprinijeti zajednici, a pogotovo najranjivijoj skupini građana čineći ono što najviše vole – a to je kuhanje.
Osim za njih, tople će obroke kuhati i za službe koje su na prvoj crti obrane protiv koronavirusa.
Ostavite komentar