
Akcija ''5 do 12'' stiže u Pulu: Vozačima se provjerava komplet prve pomoći
Ne zaboravite da su svom vozilu morate imati kutiju prve pomoći jer ona je obavezan dio opreme svakog vozila.
06:45Prije 3 min12.05.2025
Jučer je u Tomažovoj konobi u Voštenima najavljen početak ovogodišnje gastronomske manifestacije “Draga nam je zima dok kapuza ima!”.
Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan, vlasnik obrta Ciburiproduct Dean Matić te voditeljica Tomažove konobe Anamarija Vošten.
Manifestacija “Draga nam je zima dok kapuza ima!” odvijat će se od 1. do 15. prosinca, u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 18€ do 30€.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 18€
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): rikola, kapuz, pršut, sir, čvarci (salata) | gratinirani kapuz s junećim burgerom i kiselim kapuzom| flambirane jabuke – 22€
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): kuhani svinjski jezik sa salatom od kapuza, bobići i suhi pomidorini | Istarska kobasica na gradelama s kapuzom i fažolom po starinski sa začinjenim senfom| slatka palenta – 19€
Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | kobasice, ombolo, kiseli kapuz, panceta | fritule i cukerančići – 20€
Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): pljukanci s mladim kapuzom i komadićima istarske kobasice| svinjeća rolada, kuhani kiseli kupuz, Anin krumpir| žličnjak od skute, smokva u crnom vinu, džem od pečene jabuke, limunova korica i tostirani orasi – 30€
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | pljukanci s gljivama na maslinovom ulju i panceti, kapuz salata |ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 28€
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.
Iz Grada poručuju kako će se kontrola provoditi kontinuirano, a građani se pozivaju na odgovorno ponašanje i pridržavanje prometnih pravila.
14:08Prije 16 h11.05.2025
Ne propustite priliku - rezervirajte svoje mjesto i budite dio jubilarnog Weekenda.18, koji povezuje edukaciju, inspiraciju i nezaboravno druženje u srcu Rovinja.
13:34Prije 17 h11.05.2025
Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, obrtnici ili osobe koje obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.
13:00Prije 17 h11.05.2025
Za potrebe izrade Plana upravljanja destinacijom čija je izrada temeljem Zakona o turizmu u nadležnosti Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno i Grada Rovinja-Rovigno pozivaju se svi građani da ispune anketu o stavovima lokalnog stanovništva o turizmu i utjecaju turizma na kvalitetu života.
07:15Prije 23 h11.05.2025
Na Majčin dan, Ingrid Dušić Kurelić nas podsjeća – zagrlite svoju mamu, pitajte ju kako je. Jer mama je samo jedna.
06:20Prije 1 d11.05.2025
Ovaj majstorski tečaj, koji će se održati od 13. do 17. svibnja 2025., bit će prilika za mlade plesačice i plesače breakdancea da usavrše svoju tehniku i power moves uz pomoć francuskih stručnjaka poput Martina Lejeunea, osvajača srebrne medalje na Juniorskim olimpijskim igrama 2018.
20:28Prije 1 d10.05.2025
Mali svjetionik slavi ljude koji ne samo da svakodnevno rade na tome da naš svijet učine boljim, već i one koji svojim djelovanjem inspiriraju druge da poduzmu korake prema pozitivnim promjenama.
15:12Prije 1 d10.05.2025
Kako bi se izbjeglo stradavanje u prometu vozače PU istarska poziva na odgovorno ponašanje, a pritom roditelje i druge osobe koje skrbe o mladim osobama poziva da ih potiču na pozitivno ponašanje u prometu.
13:34Prije 1 d10.05.2025
Ostavite komentar