
Poreč pionir u Hrvatskoj: vrtovi za oprašivače u samom srcu grada
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 1 h18.09.2025
Ideja da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice, u kvartove, na trgove i parkove te svojom svirkom slave glazbu, potaknula je i ove godine Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama nastavi održavanje zanimljivih glazbenih programa po gradovima diljem Hrvatske.
Glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca svojom će svirkom uveličati ovaj dan koji se tradicionalno već godinama slavi u svijetu.
Nastupi će se ove godine odvijati na dvije lokacije u Puli koje će tehnički bili opremljene za nesmetano odvijanje glazbenih druženja.
Prošlih godina je na raznim punktovima sviralo preko trideset glazbenika te procirkuliralo mnogo publike šetajući od jednog mjesta nastupanja do drugog.
Želja je da s vremenom ovaj program postane tradicionalan te da se prošire punktovi na parkove i druge zanimljive lokacije grada.
Ove godine će glazba i glazbenici u Puli oživjeti Gradsku tržnicu u jutarnjim satima i Trg Forum u večernjim satima, poštujući sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi zbog situacije s Covidom 19.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 12 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar