
Rovinjski umirovljenici uživali u cjelodnevnom izletu u Sloveniji
Ovaj izlet još jednom je pokazao koliko su zajednički trenuci, kultura i priroda važni za očuvanje vedrog duha i aktivnog života u zlatnim godinama.
09:58Prije 13 min18.09.2025
U Poreču je u subotu, 11. srpnja, otvoreno alternativno parkiralište „Vindija“, a koje se nalazi na ulazu u turističko naselje Pical.
Nakon što je s vlasnikom zemljišta potpisan Ugovor o višegodišnjem zakupu odnosno korištenju istog, stvoreni su svi preduvjeti da se parkiralište otvori i stavi na raspolaganje svim našim korisnicima kako je to bilo i prethodne četiri godine otkad Usluga Poreč organizira uvjete za rad i upravlja ovim parkiralištem.
Također, Ministarstvu državne imovine upućen je zahtjev za korištenjem i drugog organiziranog alternativnog parkirališta „Vrtovi“ te je na istog dobivena suglasnost za korištenje državnih zemljišta u svrhu organizacije parkirališta. Tako će parkiralište „Vrtovi“ otvoriti svoja vrata za sve korisnike u toku slijedećeg tjedna, a isto će biti otvoreno kroz cijeli mjesec srpanj i kolovoz.
Navedena parkirališta biti će otvorena svakodnevno od 00-24 sata za sve korisnike, godišnje pretplatnike ali i sve ostale posjetitelje Grada Poreča.
Sukladno Odluci o cjeniku komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama, cijena satnog parkiranja na alternativnim parkiralištima iznosi 8,00 kuna/sat, a naplata se vrši putem automatskih blagajni koje se nalaze na samim parkiralištima.
Za sve detaljnije informacije korisnici se mogu obratiti na dežurni broj telefona 091/431-0078 ili 429-234.
Usluga Poreč d.o.o.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 2 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 14 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 18 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 23 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 23 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar