
„Sigurno u školu s HAK-om“: edukacija djece o prometu u središtu Pule
Aktivnost se održala povodom akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ i akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“.
16:33Prije 21 min17.09.2025
U utorak 25. kolovoza održan je treći po redu razgled grada u okviru projekta „Feel the breeze of Rovinj“.
Razgled je privukao više od 50 osoba koji su imali priliku uz stručnog licenciranog vodiča na hrvatskom, talijanskom, engleskom ili njemačkom jeziku upoznati se sa kulturno-povijesnim znamenitostima starogradske jezgre Rovinja i prošetati se ulicama Grisia, Bregovita, Švalba, Zdenac, Silvano Chiurco, Sveti Križ, Šetalište braće Gnot, Casale, Trg maršala Tita.
Osim razgleda grada sudionici su imali priliku obići Crkvu sv. Eufemije i upoznati se sa legendom o sv. Eufemiji, dok su u Muzeju grada Rovinja-Rovigno obišli muzejsku građu poput djela Alexandra Kirchera i izložbe San o Egiptu i Otisci utisaka.
U kušaonici Udruge Agrorovinj imali su priliku kušati čuvena maslinova ulja, vina i sir rovinjskih proizvođača te prisustvovati prezentaciji izrade istarske supe. U ime Udruge domaćini su bili predsjednik Kristian Damijanić i članica Udruge Vesna Marangon.
Organizirani obilasci grada i dalje će se odvijati svakog utorka s početkom u 9,30 sati do 6. listopada i besplatni su za sve sudionike.
Svi zainteresirani mogu se informirati i rezervirati obilazak (prijava je obavezna) putem e-maila info@rovinj-tourism.hr i preko linka u nastavku: https://www.rovinj-tourism.com/hr/explore-discover/istrazite-i-dozivite/organizirani-obilasci-grada/1098.
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 5 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 6 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 18 h16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 20 h16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 21 h16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
U Kaldiru iznad Motovuna predstavljeno šest iznimnih vina i jedan as iz rukava!
15:30Prije 1 d16.09.2025
Događaj je zamišljen kao jedinstveni spoj glazbe i istarskog eno-gastro iskustva, uz nastup gostujućeg benda Banda Turizma.
15:12Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar