KUHAJMO NEDJELJOM 'Pržolica na primorski način' prema receptu Vilijama Cveka

IstraIN

30 Siječanj 2021 I 08:34

KUHAJMO NEDJELJOM 'Pržolica na primorski način' prema receptu Vilijama Cveka

Pržolica na primorski način

Potrebno

Četiri pržolice (juneće ili goveđe križne pečenke), 60 grama maslaca, 40 grama pasteriziranih crnih maslina, 200 grama rajčica, 300 grama tikvica, nasjeckan peršin, 250 grama šampinjona ili bukovača, Vegeta, sol, ulje za pečenje

Priprema: 

Meso posoliti i peći  na roštilju. Rajčice narezati na deblje kolutove, a tikvice na ploške. Manje šampinjone ili bukovače posolite, pospite Vegetom i zajedno s ostalim povrćem dinstajte na tavi s malo ulja. Maslinama uklonite koštice, nasjeckajte ih i izmiješajte s maslacem. Pečene pržolice složite na ugrijanom pladnju, rasporedite povrće i na svaku pržolicu  stavite žlicu maslaca s maslinama. Pospite narezanim peršinom.

Kreativna kuhinja S okusom Mediterana

Autor:Vilijam Cvek

Ostavite komentar