Kruške sa sladoledom
Danas i uz Dan zaljubljenih počastimo se slasticom koju ćemo sami za svoju ne nužno bolju polovicu, pripremiti. Valentinovo je naime, idealno da se u vrijeme zatvorenih restorana, okušamo u pripremi slatke i jednostavne delicije – krušaka sa sladoledom. Osim što je jednostavna za pripremu, ne iziskuje poznavanje slastičarskih tajni, a zbog same pripreme neće vam oduzeti ni puno vremena. I ono najvažnije,kruške sa sladoledom- sigurno će vas razveseliti i 'ohladiti'.
Potrebne namirnice:
Dvije lijepe velike kruške, 150 grama sladoleda, 0,3 decilitra rakije Viljamovke, osam piškota, jedan vanilin šećer, listići badema i vrećica šlag pjene.
Način pripreme:
Kruške operite, obrišite i prerežite na dvije polovice po dužini. Izvadite sjemenke, a središnji mesnati dio narežite. Udubljenja krušaka natopite rakijom, pospite vanilin šećerom, dodajte narezane kruške i napunite sladoledom,. Ukrasite tučenom šlag pjenom. Pospite listićima badema i po želji poslužite s piškotama.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: Viljam Cvek
Ostavite komentar