KUHAJMO NEDJELJOM Pečena janjetina s krumpirom

IstraIN

30 Ožujak 2021 I 10:52

KUHAJMO NEDJELJOM Pečena janjetina s krumpirom

Uskrsna je nedjelja. Neovisno o tome jeste li vjernik ili ne današnji blagdanski stol trebao bi biti svečaniji i tradicionalniji. Na najveći kršćanski blagdan ne treba eksperimentirati s jelovnicima. Uz uskrsnu šunku, pisanice i hren s pečenom janjetinom,i mladim krumpirom nećete pogriješiti.

Potrebno:

Janjeći but, jedna do dvije glavice luka, češanj češnjaka, ružmarin, lovorov list, pola kilograma krumpira, ulje, sol, papar.

Priprema:

Meso operire, posušite i natrljajte solju. Stavite u pleh i prelijete vrućim uljem. Dodajte ružmarin i lovorov list te luk izrezan na četvrtine i češnjak. U pleh dodajte i 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijete folijom. Pecite u pećnici sat i pol na temperaturi od 190 stupnjeva. Mladi krumpir dodajte na polovici pečenja, a tada i uklonite foliju kako bi janjetina dobila zlatno žutu boju. Po potrebi je podlijevajte za vrijeme pečenja. Pečenu janjetinu s krumpirom poslužite s mladim lukom.

Ostavite komentar