ČETVRTO IZDANJE EVENTA U Vrsaru se održava gourmet eventa posvećenog istarskim delicijama

IstraIN

24 Rujan 2021 I 07:45

ČETVRTO IZDANJE EVENTA U Vrsaru se održava gourmet eventa posvećenog istarskim delicijama

Hedonisti i gurmani, te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice početak jeseni mogu proslaviti uz jesensko izdanje vrsarske gourmet manifestacije.

Od danas 24. rujna do 03. listopada održava se četvrto izdanje gourmet eventa Vrsaranske goložece u sklopu kojeg će, u šest vrsarskih restorana, gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.  

Restorani koji sudjeluju u ovom četvrtom izdanju su:  Bevanda, Basilico, Dvi Palme, Goran, Kod Luce, Villa Vrsar, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode. 

Ovog puta na meniju će se naći delicije jadranske tradicije poput sardela na savor, sipa u toću, švoja, orade, brancina i tune dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput juneće tagliate, janjećih kotleti i drugih. U ponudi će se naći i neizostavna istarska jela poput pljukanci, raviola, tartufa te autohtonih slastica fritula, kolača s medom, maslinovim uljem i drugih. 

Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara. Vrsaranske goložece kao i ostali gourmet eventi koji se organiziraju u Vrsaru iz godine u godinu dodatno obogaćuju turističku ponudu, te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.

Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja, te potaknuti njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima kako bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta. 

Ostavite komentar