Ispod stijena kod Istarskih Toplica pronađeno mrtvo tijelo
Za sada provedenim izvidima ništa ne ukazuje da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela.
11:20Prije 3 min27.12.2024
Ljubitelji učenja novih kulinarskih vještina i otkrivanja tajni kuharskog umijeća imat će priliku mnogo toga naučiti u Vižinadi od vrhunskih hrvatskih chefova tijekom studenog. Mjesec je to u kojem će se u Centru za posjetitelje Maraston održati tri radionice "Show cooking – slow food", svaka pod mentorstvom drugog majstora kulinarstva.
Prva radionica starta već 14. studenog kad će sudionicima od 17 do 21 sat svoja znanja prezentirati sjajna, mlada chefica Gaia Zec. Ova iznimno talentirana chefica ušla je u najboljih osam na prošlogodišnjem izdanju showa Masterchef, i oduševljava svojim gastro kreacijama.
Kroz četiri sata trajanja radionice povest će vas na uzbudljivo putovanje kroz vještine i trikove spravljanja ukusnih obroka. Kao i u svakoj radionici "Show cooking – slow food", posebnost cijelom doživljaju dat će demonstracija pripreme tradicionalnih istarskih jela na moderan način. Naravno, sve što se skuha odmah se i kuša, a jela koja će polaznici spravljati s Gaiom Zec sljubljivat će se te večeri s izvrsnim vinima Arman Marijan Wines.
Sljedeća radionica predviđena za 22. studenog također ima touch Masterchefa, a tog dana od 17 do 21 sat polaznike će svojim tajnama i trikovima podučiti chef Damir Tomljanović, bivši član žirija Masterchefa. Damir je svoju karijeru gradio u domaćim i inozemnim restoranima i hotelima, i danas je uspješan profesor na jednom zagrebačkom veleučilištu te vodi svoju konzalting tvrtku. Na sebi svojstven način će vas uvesti u kulinarsku priču kakvu još niste doživjeli, a svim jelima dodatni, poseban dojam dat će sljubljivanje s odabranim vinima vinarije Deklić iz Vižinade.
Ljubitelji mesa i mesnih specijaliteta doći će na svoje na radionici 29. studenog, jer od 17 do 21 sat chef Siniša Cerin, poznat baš po svom vrhunskom umijeću zahvaljujući kojem od mesa kao namirnice doslovno čini čuda, dio svojih bogatih znanja prenosi polaznicima u Vižinadi. Siniša je inače executive chef hotela Grand Park iz Rovinja, i dolazi iz obitelji poznatih rovinjskih mesara. Jela skuhana te večeri pod Sinišinom kulinarskom palicom sljubljivat će se s odabranim vinima vinarije Giulio Ferenac iz Vižinade.
Cijena svake pojedinačne radionice "Show cooking – slow food" je 40 eura, i pozivamo vas da zbog velikog interesa što prije rezervirate svoje mjesto na vama najomiljenijoj. Ili možda na sve tri! Mjesto možete rezervirati putem e-maila info@tz-vizinada.hr i na broj mobitela 099 3071512, a na isti način dobit ćete i sve potrebne dodatne informacije.
Radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban, i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma.
Ovakav način promocije ujedno u prvi plan stavlja i ostale kulturne, povijesne i turističke sadržaje na području Vižinade te jedinstveni Centar za posjetitelje Maraston uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi. Centar raspolaže izvrsnom kuhinjom koja omogućava da se radionice odvijaju na vrhunskoj razini.
"Show cooking – slow food" organizira Turistička zajednica općine Vižinada uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Više informacija na službenim web stranicama Turističke zajednice općine Vižinada te društvenim mrežama Visit Vižinada.
Foto: TZ Vižinada
Bura je bila prisutna, ali nije ometala one koji su se zatekli vani. Ovaj miran dan može se tumačiti kao znak post-blagdanskog opuštanja među Puljanima.
20:35Prije 14 h26.12.2024
Za pripremu ovog napitka dovoljna je jedna žlica osušenih cvjetova lavande na 250 ml kipuće vode, a cijeli recept pronađite u nastavku ovog članka.
20:28Prije 14 h26.12.2024
Tri uzbudljiva svibanjska dana, posvećena komunikacijama, kreativnosti i digitalnim inovacijama, bit će ispunjena predavanjima vizionara svjetske industrije, izuzetnih ljudi i kreativaca.
18:31Prije 16 h26.12.2024
Sestre Husar održat će božićni koncert kojeg već tradicionalno svojim mještanima i gostima poklanjaju Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci, a repertoar kojeg pripremaju bit će prava glazbena poslastica kojom će ovo blagdansko vrijeme postati još posebnije i radosnije.
15:13Prije 20 h26.12.2024
Za neke je drugi dan Božića samo još jedan slobodan dan kao stvoren za izležavanje ispred TV-a i uživanje u slasnim božićnim delicijama, dok je za vjernike dan kad se slavi sv. Stjepan - prvi kršćanski mučenik.
13:34Prije 21 h26.12.2024
Je li Isus bio stvarna ličnost? Radi li se zaista o sinu Božjem, postoji li Bog uopće? Jedni će nam reći kako je vjerovanje u to neupitno. Drugi, treći, četvrti uvjeravat će nas kako Bog ovih prvih nije pravi Bog, već da je njihov Bog ono što je jedino ispravno.
13:10Prije 22 h26.12.2024
Bloom sada uživa u toplini doma, a ova priča podsjetila je na važnost pomoći onima u nevolji.
11:54Prije 23 h26.12.2024
Amneris Ružić Fornažar, Dijana Muškardin i Karla Golja Milevoj svojim su predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarile poseban doprinos u obrazovanju, čime su zaslužile priznanje na državnoj razini.
10:26Prije 1 d26.12.2024
Ostavite komentar