
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 25 min18.09.2025
Nakon gotovo dva mjeseca prekida dobrovoljnog darivanja krvi u Rovinju, odnosno isključivog održavanja akciji na pulskom Odjelu za transfuziju, danas su se dobrovoljni darivatelji ponovno sastali na starom mjestu.
U Klubu umirovljenika od 9 sati ujutro pa do podneva prikupljeno je četrdeset doza što je sjajan rezultat koji se namjerava povećati i tijekom popodneva.
Dolores Belić iz rovinjskog Gradskog društva Crveni križ za Rovinj FM je komentirala situaciju izražavajući zadovoljstvo postignutom brojkom doza, ali i humanošću koja se njeguje i u rizičnija vremena.
- Sve ide kontinuirano, protokol je malo drugačije no inače, dezinficiramo i ispunjavamo upitike odnosno dali smo si malo više posla, ali sve ide kako treba, rekla je Belić.
Na obvezno nošenje maskica i čekanje na otvorenom nitko nema pritužbi, dapače. Akciji su se odazvali i oni iz, godišta radi, takozvane rizične skupine koje ni epidemija nije mogla zaustaviti u ovoj humanoj namjeri. Doduše, zaustavile su ih vlastite godine.
Rovinjac Silvano Černjeka je poput mnogih svojih sugrađana prvi put krv darovao kao vojni obveznik, a od tada do današnjeg dana darovao je ukupno 94 doza.
Onu 95. nije uspio zbog starosnih godina, no radi toga ne žali. Drago mu je što je svih ovig godina mogao pomoći, a bilo je i onih situacija u kojima je krv trebala i njemu samome pa taj čin cijeni još i više.
– Dobar osjećaj je, u svakom slučaju mi se škodi. To je jedno ispunjenje i nema zamjene za ljudsku krv, to samo čovjek možem dati. Ne treba mi za to nikakva zahvalnost, ja se tako osjećam dobro' rekao je Černjeka.
Osim toga danas je grad dobio dodatnog rekordera obzirom da je Mandušić Divni dao krv stoti put, a napomenimo i kako se dobrovoljno darivanje krvi nastavlja sve do 17 sati.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 7 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 19 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 22 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar