Nove kazne za prometne prekršaje: dronovi i policija u borbi protiv nesavjesnih vozača
21:59Prije 4 h27.10.2025
Ne propustite priliku kušati slasne delicije i doživjeti pravu rapsodiju okusa u srcu Istre!
Ljubitelji meda i vrhunske gastronomije ove će godine doći na svoje jer se od 8. do 28. veljače 2025. godine održavaju 9. Dani mednih delicija središnje Istre.
Tijekom ovog razdoblja, posjetitelji će moći uživati u maštovitim jelima obogaćenima pčelinjim proizvodima u sedam ugostiteljskih objekata na području Turističke zajednice središnje Istre.
Ovaj gastronomski događaj, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, ima za cilj unaprijediti ponudu predsezone, jačati suradnju između lokalnih ugostitelja i pčelara te promovirati autohtone proizvode.
Restorani i konobe koje sudjeluju u manifestaciji pripremili su atraktivne menije koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta, a sve po posebnim promotivnim cijenama:
Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje) nudi domaće makarune s umakom od sireva i preljevom od meda, pečeno svinjsko meso s restanim krumpirom i sezonskom salatom te palačinke sa skutom, grožđicama i medom (22 €).
Boljunska konoba (Boljun) pripremila je uštipke s gorgonzolom i mascarponeom uz suhe kobasice, svinjski file u umaku od meda i balzamičnog octa te semifredo od mandolata s preljevom od meda (27 €).
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) u ponudi ima zapečeni mladi sir s medom, pileća prsa curry s medom i pikantnom rižom te pohani sladoled s medom (26 €).
Konoba-pizzeria 2. peron (Cerovlje) oduševit će gurmane mousseom od skute i parmezana sa srebrnim medom, tagliattom od ramsteka s krokantnim krumpirom i savarinom od griza sa suhim voćem u medu (38 €).
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč) nudi istarski pršut, pečenu svinjsku lopaticu u umaku od maslaca i meda te biskvitni kolač s medom (30 €).
Tinjanski vijulin (Tinjan) pripremio je pljukance s umakom od gorgonzole i medice, trganu svinjetinu s umakom od vrhnja i meda te trafulje sa šumskim voćem i medom (30 €).
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) poslužuje prosciutto cotto s preljevom od meda i votke, svinjski but u umaku od meda i muškata te žličnjake od skute s medom i suhim smokvama (30 €).
Ovaj jedinstveni gastronomski događaj savršena je prilika za istraživanje bogate istarske kuhinje i uživanje u spoju tradicionalnih okusa i pčelinjih proizvoda.
“Svaki građanin ima mogućnost i obvezu reagirati. Neodgovorno vlasništvo nad životinjama više ne smije prolaziti nekažnjeno”, zaključuju iz Animalexa.
18:31Prije 7 h27.10.2025
Uoči blagdana Svih svetih, inspekcije Državnog inspektorata provode pojačane kontrole prodaje cvijeća, aranžmana i prigodnih proizvoda na tržnicama, štandovima i internetu, kako bi spriječile neregistriranu prodaju i zaštitile potrošače.
17:11Prije 9 h27.10.2025
Na današnjem predstavljanju projekta u Općoj bolnici Pula istarski župan Boris Miletić naglasio je kako Županija i dalje ulaže u poboljšanje zdravstvene skrbi i uvjeta liječenja u pulskoj Općoj bolnici, kao jednom od prioriteta i u narednom četverogodišnjem razdoblju.
15:43Prije 10 h27.10.2025
Kad se ljubav prema sportu i briga za okoliš sretnu na istom putu, rezultat je suradnja NK Istre 1961 i Pulaprometa – zajednički projekt koji će kroz sport, javni prijevoz i edukaciju potaknuti građane Pule na održiviji način života.
15:23Prije 11 h27.10.2025
Tijekom susreta posebno je istaknut projekt trajnog smještaja osoba sa sindromom Down, koji je u fazi prikupljanja potrebne dokumentacije. U Centru se nadaju da će projekt uskoro zaživjeti te postati kruna dvadesetogodišnjeg rada ove ustanove.
14:38Prije 11 h27.10.2025
Za brijanje se već prijavio teškaški prvak FNC-a Ivan Vitasović, a najavljena je i prijava gradonačelnika Pule Peđe Grbina.
13:33Prije 12 h27.10.2025
Istra je dobila prvu pravomoćnu presudu zbog devastacije prirodnog područja – dvojica suvlasnika zemljišta na Rtu Sveti Križ u Rovinju osuđena su na uvjetne kazne zatvora zbog nezakonitih radova u zaštićenoj park-šumi kojom upravlja Natura Histrica.
12:49Prije 13 h27.10.2025