
U teškoj prometnoj nesreći kod Savičente poginula jedna osoba
U nesreći su sudjelovali osobni automobil i teretno vozilo, a točne okolnosti još uvijek nisu poznate.
23:25Prije 4 h18.04.2025
Posebna pogodnost za polaznike iz Istarske županije je mogućnost ostvarivanja 50% sufinanciranja kotizacije, zahvaljujući potpori Istarske županije i projektnih partnera.
Proljetni ciklus jednodnevnih edukacijskih radionica, koje će se održavati u ožujku i travnju, organizira se s ciljem dodatnog osnaživanja sektora gastronomije i ugostiteljstva, očuvanje i promocija bogate istarske gastronomske baštine kroz edukacije koje kombiniraju suvremene tehnike s tradicijom.
Riječ je o jedinstvenom ciklusu radionica Edukacijsko gastronomskog centra Istre (EGCI) kojim se provodi kontinuirana edukacija profesionalaca u sektoru ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma.
EGCI djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i već godinama okuplja vodeće hrvatske chefove i stručnjake te predstavlja središte razmjene znanja, inovacija i tradicije.
U novom je ciklusu pripremljen niz specijaliziranih radionica usmjerenih na unapređenje kuharskih vještina, istraživanje održivih praksi i promišljanje gastronomije kao umjetnosti i filozofije.
Glavni ciljevi radionica Edukacijsko gastronomskog centra Istre su prenošenje znanja, poticanje kreativnih pristupa u gastronomiji, i osnaživanje polaznika da na inovativan način koriste domaće namirnice te ih uklapaju u suvremene kulinarske trendove.
EGCI tako spaja tradiciju i modernost, pružajući polaznicima – bilo profesionalcima ili entuzijastima – mogućnost učenja od vrhunskih mentora, stjecanje praktičnih vještina i inspiraciju za daljnji razvoj u svijetu gastronomije.
Takva iskustva su važna za rast pojedinaca, ali i za dugoročnu promociju lokalnih proizvoda i podizanje svijesti o bogatstvu regionalne kulinarske baštine.
Posebna pogodnost za polaznike iz Istarske županije je mogućnost ostvarivanja 50% sufinanciranja kotizacije, zahvaljujući potpori Istarske županije i projektnih partnera.
Pridružite se ovom jedinstvenom gastronomskom doživljaju i postanete dio priče u kojoj se rađaju novi kulinarski talenti i ideje!
Radionice se održavaju na Gortanovom brijegu u Pazinu, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete ovdje.
Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter u više je navrata tijekom posljednjih godinu dana upozoravala Vladu Republike Hrvatske da se time diskriminira starije osobe i umirovljenike i tražila da im se opet omogući pravo na ovu naknadu.
17:11Prije 10 h18.04.2025
Svi korisnici hrvatskih mirovina i nacionalne naknade mogu preuzeti jednokratnu naknadu preuzimaju u poslovnicama FINA-e u Medulinu i Puli, a svi ostali moraju se javiti u Općinu Medulin.
14:36Prije 12 h18.04.2025
Ovog tjedna je zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita svečano uručila Sporazume o suradnji između Istarske županije i gradova Buja, Poreča, Pule, Rovinja, Umaga i Vodnjana.
11:13Prije 16 h18.04.2025
Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana, Grad Pula u suradnji s Turističkom zajednicom postavio je sedam novih klupa i ukrasne vaze duž šetališta.
10:01Prije 17 h18.04.2025
Ovakvi natpisi nisu novost u europskim destinacijama. Posljednjih godina zabilježeni su diljem Italije i Španjolske, gdje su postali vizualni simbol sve češćeg antiturističkog sentimenta.
08:40Prije 18 h18.04.2025
Policijska uprava istarska provodit će pojačane aktivnosti u koje će se uključiti maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika te će se u funkciju staviti svi raspoloživi uređaji i oprema za nadzor i kontrolu prometa, a sve kako bi se promet na svim cestovnim pravcima odvijao bez poteškoća.
07:46Prije 19 h18.04.2025
U Istri, Primorju i Dalmaciji na današnji se dan najčešće jedu morska riba i plodovi mora, a u kontinentalnome dijelu Hrvatske, grah, suho voće, kompoti, štrudle od sira, tijesto s orasima i makom te riba i to najčešće šaran i štuka.
06:45Prije 20 h18.04.2025
Osim uskršnjeg programa, u kaštelu možete odigrati nezaobilaznu Escape Castle igru, posjetiti multimedijalnu izložbu, vrijednu zbirku oružja Ferlin i to sve po promotivnim cijenama ulaznica.
19:15Prije 1 d17.04.2025