Proljetni ciklus jednodnevnih edukacijskih radionica, koje će se održavati u ožujku i travnju, organizira se s ciljem dodatnog osnaživanja sektora gastronomije i ugostiteljstva, očuvanje i promocija bogate istarske gastronomske baštine kroz edukacije koje kombiniraju suvremene tehnike s tradicijom.
Riječ je o jedinstvenom ciklusu radionica Edukacijsko gastronomskog centra Istre (EGCI) kojim se provodi kontinuirana edukacija profesionalaca u sektoru ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma.
EGCI djeluje u sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i već godinama okuplja vodeće hrvatske chefove i stručnjake te predstavlja središte razmjene znanja, inovacija i tradicije.
U novom je ciklusu pripremljen niz specijaliziranih radionica usmjerenih na unapređenje kuharskih vještina, istraživanje održivih praksi i promišljanje gastronomije kao umjetnosti i filozofije.
Glavni ciljevi radionica Edukacijsko gastronomskog centra Istre su prenošenje znanja, poticanje kreativnih pristupa u gastronomiji, i osnaživanje polaznika da na inovativan način koriste domaće namirnice te ih uklapaju u suvremene kulinarske trendove.
EGCI tako spaja tradiciju i modernost, pružajući polaznicima – bilo profesionalcima ili entuzijastima – mogućnost učenja od vrhunskih mentora, stjecanje praktičnih vještina i inspiraciju za daljnji razvoj u svijetu gastronomije.
Takva iskustva su važna za rast pojedinaca, ali i za dugoročnu promociju lokalnih proizvoda i podizanje svijesti o bogatstvu regionalne kulinarske baštine.
Posebna pogodnost za polaznike iz Istarske županije je mogućnost ostvarivanja 50% sufinanciranja kotizacije, zahvaljujući potpori Istarske županije i projektnih partnera.
Pridružite se ovom jedinstvenom gastronomskom doživljaju i postanete dio priče u kojoj se rađaju novi kulinarski talenti i ideje!
Radionice se održavaju na Gortanovom brijegu u Pazinu, a broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete ovdje.