Taste Istria zona - gdje se Istra kuša iz ruke: Burgeri, pizze i autentični street food u srcu umaškog turnira

Taste Istria i ove godine dokazuje da dobar tenis ide ruku pod ruku s dobrom hranom, stvarajući jedinstveni kutak u kojem lokalni identitet, suvremena prezentacija i ljetna atmosfera čine savršen spoj sporta i uživanja.

Ena Piglić
Ena Piglić

25 Srpanj 2025 I 22:01

Taste Istria zona - gdje se Istra kuša iz ruke: Burgeri, pizze i autentični street food u srcu umaškog turnira
Foto: ATP Umag 2025.

Tijekom 35. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag, posjetitelji turnira imaju priliku uživati u vrhunskom sportskom programu, ali i u raznolikoj ponudi jela i specijaliteta koji dodatno obogaćuju dojam turnira.

Jedna od najposjećenijih zona svakako je Taste Istria, dinamičan prostor u blizini glavnog stadiona, gdje istarska kuhinja dobiva suvremeno street food ruho i privlači zaljubljenike u autentične, a istovremeno kreativne zalogaje.

Kulinarski spektakl pod vedrim nebom predvode pažljivo odabrani food truckovi, svaki sa svojom pričom i specifičnim pristupom reinterpretaciji lokalnih recepata - Poluotok, Manjada by Palagius, Street Food by Lukas, Naša kužina i Fredi’s Grill. 

Poluotok, već dobro poznato ime na hrvatskoj street food sceni, donosi svoju prepoznatljivu ponudu burgere s karakterom.

Njihovi klasici Veli Jože i Salvore pravi su primjer kako spoj domaćih sastojaka, rustikalnog pristupa i vrhunskog mesa može postati hit među ljubiteljima zalogaja „s nogu“. Njihova ponuda oduševljava i posjetitelje koji žele isprobati nešto novo, ali istovremeno lokalno i autentično.

Manjada by Palagius poziva posjetitelje da zavire u prošlost, ali kroz mirise i okuse pizza pripremljenih prema receptima istarskih nona.

Foto: ATP Umag 2025.

Ovdje je svaki detalj bitan - od tijesta s dugom fermentacijom, preko domaćeg pelata i aromatičnog maslinovog ulja, do bogatih dodataka iz lokalnog podneblja. Manjada donosi spoj tradicije i talijanskog šarma, u jednostavnom, ali neodoljivom street food formatu.

Street Food by Lukas donosi šaroliku ponudu u kojoj dominira njihov Istarski burger, a uz njega posjetitelji mogu kušati i bogato punjene piadine te fino pripremljene tortilje.

Svaki zalogaj osmišljen je s idejom povezivanja svjetskih street food trendova s lokalnim okusima i namirnicama.

Za one koji preferiraju konkretne mesne zalogaje, Fredi’s Grill nudi spektar jela s roštilja - od sočnih steakova do mariniranih ražnjića i kobasica, uz priloge koji dodatno naglašavaju domaći karakter ponude.

Foto: ATP Umag 2025.

Meso se priprema ispred gostiju, čime se dodatno naglašava svježina i kvaliteta svakog zalogaja.

Potpuna novost je i koncept Naša kužina, koji donosi tanjure ispunjene klasičnim jelima istarske kuhinje u modernom, izdanju.

Ovo je idealna stanica za sve koji žele kušati dublje korijene istarskog kulinarstva, ali u pristupačnom formatu street food festivala.

Dok okusi Istre dominiraju u svakom kutku Taste Istria zone, posjetitelji mogu uživati i u bogatoj ponudi signature koktela i vina koje nude susjedni koktel barovi i vinari okupljeni pod programom “Skrivene čari istarskih vina”.

Taste Istria i ove godine dokazuje da dobar tenis ide ruku pod ruku s dobrom hranom, stvarajući jedinstveni kutak u kojem lokalni identitet, suvremena prezentacija i ljetna atmosfera čine savršen spoj sporta i uživanja.